adscode
adscode

Eğitimde İş Fuarı

Eğitim alanında her zaman öncü olmayı başarmış Türkiye’de kendi alanında en köklü kurumlardan biri olan Terakki Vakfı Okulları, yurtdışında birçok örneğine rastladığımız ancak Türkiye’de daha önce hiç…

Eğitimde İş Fuarı
Etkinlikler
Öğrencilerini bilinmeyen geleceğe en iyi şekilde hazırlamayı ilke edinen Terakki Vakfı Okulları’nın organize ettiği bu fuarın amacı şu anda bünyesinde çalışan ve ana dili İngilizce olan, camiadaki deneyimli yabancı dil öğretmenlerine yenilerini ekleyerek  müzik, resim, bilişim teknolojileri ve beden eğitimi gibi uygulamalı derslerin de bazılarının en az üç yıllık öğretmenlik deneyimi olan yabancı öğretmenler tarafından yapılmasını sağlamak. Bunun yanı sıra IB akreditasyonuna sahip Özel Şişli Terakki Lisesi’ndeki derslerin bir kısmı da ana dili İngilizce olan öğretmenler tarafınd an gerçekleştirildiği için bu organizasyon da IB deneyimi olan yabancı dil öğretmenleri de iş başvurusunda bulunacaklar. Ayrıca yine bu fuar kapsamında Terakki Vakfı Okulları’nın ikinci yabancı dil öğretimine verdiği önemi bir adım öteye taşımak amaçlı ana dili İspanyolca, Almanca veya Fransızca olan öğretmenler de başvuru sürecine dahil edilecek. 


Türkiye içinden ve dışından yabancı öğretmenlerin başvuruları www.terakkijobfair.com sitesi aracılığıyla alınmakta.  Adaylar gün boyu Türk Eğitim Sistemine ve Türk Öğrenci Profiline yönelik hazırlanan ve Terakki’nin bu konulara yaklaşımının anlatılacağı sunumlara katılacak. Fuar kapsamında misafirler, ayrıca Terakki Öğrenci Birliği tarafından tamamıyla öğrencilerin düzenleyeceği okul turlarına katılacak, şu anda Terakki Vakfı Okullarında çalışan yabancı dil öğretmenlerinin ve adayların yer alacağı mini kokteyl profesyonel iş ağlarını geliştirecek, başvurulan bölümler hakkında bilgi verilecek olan poster sergilerini gezecekler. Bu organizasyon, adayların çalışmak istedikleri kurumda ortalama bir veya iki saatlik görüşmeler sonucu karar verme aşamasına geçmeleri yerine, meslektaşları ile etkileşime ve iletişime girerek çalışacakları kurumu ve kişi leri yakından tanıyarak karar vermelerini sağlayacak. 


Terakki kadrosu tarafından gerçekleştirilecek bu etkinlik eğitim-öğretim hayatında okulların kadrolarını oluştururken daha ‘güncel ve global yöntemleri’ kullanmalarını teşvik edecek, başvuru yapan öğretmen adaylarının da çalışmak istedikleri kuruma yönelik daha detaylı bilgi edinmeleri sağlayacak ve tüm bu yönleri ile Türkiye’de yayılıp diğer okullara örnek teşkil edecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)