adscode
adscode

Erdoğan: Eğitim sistemi tümüyle gözden geçirilecek!

Erdoğan, TBMM’de önceki gün açıkladığı hükümet programında, eğitim sisteminin tümüyle gözden geçirileceğini belirterek, sınava hazırlık süreçlerinin azaltılacağını, şekle ve törenselliğe değil, içerik…

Erdoğan: Eğitim sistemi tümüyle gözden geçirilecek!
Özel Eğitim

 

Hoşgörü kültürü

 

- Toplumsal yapımıza atfettiğimiz önemin bir sonucu olarak, yeni döneme çok daha güçlü bir kurumsal yapı ile başlıyoruz. Eğitimde, fırsat eşitliğini derinleştirecek ve çocuklarımızı geleceğe çok daha donanımlı yetiştirecek bir ortam sunacağız. Sadece teknik olarak değil, hoşgörü kültürü, iletişim becerisi ve ortak iş yapma anlayışı güçlü nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz.

- 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisinin içinde olmak için okul öncesi eğitimden başlayarak, zenginliğimiz ve en önemli rekabet üstünlüğümüz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin uluslararası arenada söz sahibi olacak şekilde yetiştirilme zorunluluğu bulunmaktadır. Okul öncesinden üniversiteye kadar uzanan eğitim basamaklarında, milli değerlerimiz ve uluslararası standartlar esas alınarak eğitim sistemimiz tamamen gözden geçirilecek ve kaliteyi merkeze alan bir dönüşüm programı uygulanacaktır.

 

Şekil değil içerik

 

- Eğitim sistemimiz; kaliteyi yükselten, okulu öne alıp sınava hazırlık süreçlerini azaltan, şekle ve törenselliğe değil, içerik ve işlevselliğe önem veren, öğrenciyi ve aileleri rahatlatan bir anlayışla yapılandırılacaktır. Bu kapsamda eğitim yönetimi, öğretmen yetiştirme süreçleri, müfredat, eğitim ortam ve araçları dönüşüm sürecini destekleyecek şekilde güçlendirilecektir.

 

E-kitap da ücretsiz

 

- Birçok gelişmiş ülkeye göre daha genç bir yaş ortalamasına sahip öğretmenlerimize ve çocuklarımıza yönelik olarak okullarımızda akıllı derslikler oluşturularak ve diğer tamamlayıcı altyapı ve araçlar geliştirilerek eğitimin kalitesini daha da artıracağız. Çocuklarımıza e-kitap (elektronik kitap) ücretsiz dağıtılacak. Yeni buluşlarla çığır açacak, geleceğe yön verecek üstün yetenekli çocukların tespit edilmesine ve eğitimine daha fazla önem vereceğiz.

 

YÖK de değişecek

 

- Yüksek öğretim sistemimiz tüm yönleriyle reforme edilecektir. Bu sayede üniversitelerimizin daha da özerk olacağı ve kendi özgün gelişme alanları içerisinde yarışacağı rekabetçi bir ortam oluşturulacaktır. YÖK’ü sadece üniversiteler arasında koordinasyon, akreditasyon sağlayan ve kalite standartlarını belirleyen bir kurum haline dönüştüreceğiz.

 

Sigara ve alkol programa girdi

 

- Tütün, alkol, uyuşturucu ve diğer madde kullanımlarını azaltmak için risk faktörleri ile mücadeleye devam edeceğiz.

- Sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel faaliyeti teşvik ederek her 100 yetişkin arasında 32 olan obez oranını 2015’te 30’un altına indireceğiz.

 

 

YÖK'Ü REFORME EDELİM

 

Erdoğan ,"YÖK'ü kaldıracağız demiyoruz ama anlaşabilirsek muhalefetle YÖK'ün reforma edilmesinin gereğini ortaya koyacağız. Çünkü biz üniversitelerin bu noktadaki sıkıntılarını biliyoruz. YÖK'ü tamamen kaldırdığınız zaman üniversitelerin kontrol dışında olması da ayrı bir sıkıntıyı başlatır. Sadece denetleyen, düzenleyen bir kurum olarak YÖK kalmalı ama üniversiteler artık kendi yönetimlerine de sahip olmalıdır" diye konuştu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)