adscode
adscode

Ersin Özince’den Gençlere Başarı Tüyoları

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda öğrencilerle buluşan Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, profesyonel hayatta başarılı olmanın püf noktalarını kendi hayatından örnekler vererek anlattı.…

Ersin Özince’den Gençlere Başarı Tüyoları
Üniversite

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun, öğrencilerini Türkiye’nin farklı sektörlerinde önemli başarılara imza atmış isimler ile bir araya getirmek üzere düzenlediği “5 Yıldızlı Buluşmalar” toplantılarının ilk konuğu Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince idi. Kendisi de bir ODTÜlü olan ve 1975 yılında İşletme Bölümü’nden mezun olan Ersin Özince, keyifli anılarıyla renklendirdiği konferansında 35 yıllık profesyonel hayatında edindiği tecrübeleri öğrencilerle paylaştı.

“Spor hayatınızın parçası olsun, mutlaka bir hobi edinin”

Kişisel disiplinin başarıyı yakalamada çok önemli bir etken olduğunu belirten Ersin Özince, bu disiplinin, kişinin kapasitesini realize etmesini ve geliştirmesini sağladığını söyledi. Fiziki kapasitenin en az disiplin ve bilgi birikimi kadar önemli olduğuna değinen Özince, şunları söyledi:

“Fiziki kapasiteniz yüksek olmalı. Spor hayatınızın bir parçası olmalı. Çağdaş ve çok yönlü olun, kendinizi yetiştirin. Hobiler, insanın kendine değer katan şeylerdir. Yaklaşık 45 yıldır sualtı sporu yapıyorum. Suya girdim mi iki saatten önce çıkmam. Geriye dönüp baktığımda birçok şeyi daha iyi anlıyorum. Gençken okuduğum kitapları şimdi, bugünkü bakış açımla tekrar okuyorum.”

“Sorumlu birey, sorumlu yurttaş olun”

Bugün geriye dönüp baktığında İngilizce dışında ikinci bir dil öğrenmediğine hayıflandığını belirten Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, gençlere ikinci bir yabancı dil öğrenmelerini, ancak mutlaka anadillerini iyi konuşmalarını tavsiye etti. Herkesin kendini sorumlu birey, sorumlu yurttaş olarak yetiştirmesi gerektiğine de değinen Ersin Özince, sadece kendi toplumuna karşı duyarlı olmak ve sorumlu hissetmenin yeterli olmadığını bu duygunun tüm dünyaya karşı hissedilmesi gerektiğini dile getirdi. İş hayatında özellikle hizmet sektöründe yer alınacaksa sosyal olmanın şart olduğuna da dikkat çeken Özince, duygusal zekanın önemli katkısı olduğunun da altını çizdi.  

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)