adscode
adscode

Esas Atama Ağustos'ta

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, 2012’deki esas öğretmen alımını ağustos ayında yapacaklarını belirterek, şubatta gerçekleştirilecek 17 bin atamaya ilişkin kılavuzun 2 gün içerisinde yayımlanacağını açıkladı.

Esas Atama Ağustos'ta
Özel Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2012’deki esas öğretmen alımını ağustos ayında yapacaklarını belirterek, şubatta gerçekleştirileck 17 bin atamaya ilişkin kılavuzun iki gün içerisinde yayımlanacağını açıkladı.
Dinçer, düzenlediği basın toplantısında, öğretmen atamalarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şubat’ta yapılacak 17 bin öğretmen atamasına ilişkin 
atama kılavuzunun iki gün içerisinde yayımlanacağını belirten Dinçer, 2012 Bütçe Kanunu’nda 29 bin memur kadrosunun tahsis edildiğini, bunlardan 17 bininin de Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrıldığını söyledi.

29 bin yeni kadro
Dinçer, “29 bin kadro tüm 
Türkiye’deki bakanlıklara dağıtılacak kadro. Eğer bunun üstünde kadro verilecekse ek kanun çıkarılması lazım. Onun ne zaman çıkacağı, nasıl çıkacağı henüz belli değil. Çok büyük ihtimalle yeni kadro kanunu çıkacak zaman içerisinde ama biz esas öğretmenimizi, 2012 yılındaki esas öğretmen alımımızı Ağustos ayında yapacağız” diye konuştu.

Çubukçu’nun hatası
“2012’de alınacak öğretmen sayısına ilişkin tespitinin olup olmadığının” sorulması üzerine Dinçer, şöyle konuştu:
“Bir tespitim var, yanlış propagandalarla benden önceki bakanımıza ciddi anlamda haksızlık edildiğidir. Çünkü 
Ak Parti iktidarı döneminde yaklaşık 320 bin öğretmen aldık, bunun 80 binini Nimet hanım zamanında aldık. Ondan önceki hiçbir dönemde bu kadar yüksek sayıda öğretmen alındığı vaki değil bir yılda. Buna rağmen öğretmen alımı konusunda en çok eleştirilen de o bakanımız oldu. Doğrusunu söylemek gerekse alınacak öğretmen sayısı konusunda sizinle şu anda paylaşabileceğim hiçbir bilgim yok.”

 

İlk görev 4 yıl sürecek
Dinçer, soru üzerine, yeni atanacak öğretmenlerin, bir yıllık stajyer öğretmen dönemi dahil edildiğinde yeni atanacakları yerde toplam 4 yıl görev yapmaları gerekeceğini belirtti. Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde ne zaman düzenleme yapacakları sorusunu ise, çalışma tamamlandığı zaman paylaşacağını kaydederek, yanıtsız bıraktı.

 

milliyet


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)