adscode
adscode

Etik mi Değil mi Fotoğrafla Hediyeni Yakala

Etik Değerler Merkezi EDMER, günlük yaşamın bir parçası olan etik kavramı hakkında farkındalığı yükseltecek yeni bir projeye imza atıyor. Sokakta, işte, trafikte veya alışverişte…hayatın her anında karşılaşılan…

Etik mi Değil mi Fotoğrafla Hediyeni Yakala
Etkinlikler

Türkiye’de etik bilincinin oluşturulmasını, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla kurulan Türkiye Etik Değerleri Merkezi (EDMER), yaptığı çalışmalarla gençlerin ve geleceğin yöneticilerinin iş ahlakı konularında vizyonunu geliştirmeyi hedefliyor. Bu hedef kapsamında yaptığı çalışmalardan bir yenisini daha ekleyen EDMER, herkesin katılabileceği bir ödüllü yarışma projesini hayata geçiriyor.

Sosyal ağlar içerisinde oldukça rağbet gören Instagram üzerinden yapılacak olan yarışmanın adı Etik Objektif Fotoğraf Yarışması. Yarışmaya katılmak için kurallar basit ancak yarışmanın hedefi oldukça anlamlı bir konuya dikkat çekiyor. Yarışmanın amacı, etik kavramına toplumun daha fazla sahip çıkmasını ve etik kavramının yaygınlaştırılmasını sağlamak. Etik farkındalığı için hazırlanan yarışmaya katılmak için öncelikle Instagram’da bir hesaba sahip olmak ve “etikmerkezi” hesabını takibe almak gerekiyor. Hayatın neresinde veya hangi anında olursa olsun, fark ettiği etik veya etik olmayan durumları fotoğraflayan ve  #etikobjektif hashtagi ile paylaşan kullanıcıları ise yarışma sonunda özel ödüller bekliyor. Yarışmaya katılan ve fotoğrafları dereceye giren yarışmacıları; ünlü bir sanatçı ile öğlen yemeği, bir banka genel müdürü ile beş çayı, bir şirketin yönetim kurulu toplantısına katılım, Etik Lider Akademisinde ücretsiz sertifika programına katılım, ünlü bir futbolcu ile buluşma ve bir şirketin staj programında yer almak gibi özel ödüller bekliyor.

EDMER Kurucu Başkanı Bülent Şenver yarışmanın önemine değinerek “EDMER olarak yaptığımız ‘Yöneticilerin Gözüyle Etik’  araştırma çalışmasında ‘Toplumda etik kavramı önemli mi?’ sorusuna yöneticilerimizin sadece yüzde beşi (%5) ‘Çok Önemli’ yanıtını verdi. Maalesef ‘Etik’ kavramı toplumda yeteri kadar sahiplenilmiyor. Gençlerimizin çevrelerine "Etik Gözlüğü" ile bakmalarını sağlayabilmek için Dünya Etik Gününde "Etik Objektif" yarışması başlatmaya karar verdik. Bu yarışmayı her yıl tekrar edeceğiz. Gençlerimizin çevrelerinde gördükleri etik veya etik dışı bir durumu cep telefonları ile fotoğraflamalarını ve Instagram hesaplarına yüklemelerini istiyoruz. 25 Mayısta başlayıp 29 Ekim tarihine kadar devam edecek yarışmamızda "Etik Objektif Sergisine" katılmaya hak kazanan fotoğraf sahiplerine ilginç hediyeler vereceğiz." dedi.
Adaylardan gelen fotoğraflar, etik seçici kurul tarafından değerlendirilecek ve dereceğe girenler ise daha sonra özel bir sergide de yer alacak. 25 Mayıs Dünya Etik Günü’nde başlayan Etik Objektif Fotoğraf Yarışması için son katılım tarihi 29 Ekim 2014.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)