adscode
adscode

Eyüp'lü Çocuklar Simurg'la Tanıştı

Eyüp Belediyesi'nin çocuklara ve gençlere yönelik Simurg Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri'nin açılışı gerçekleştirildi.

 Eyüp'lü Çocuklar Simurg'la Tanıştı
Kurslar
Eyüp'te bilgi evleri ve gençlik merkezleri yenilendi.  Yepyeni bir felsefe ile projelendirilen Simurg Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri Eyüplülerin hizmetine girdi. 11 ayrı merkezde eğitim verecek Simurg Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri, çocukları sınava değil hayata hazırlayacak.

Eyüp Belediyesi'nin çocuklara ve gençlere yönelik sosyal faaliyetlerinin en önemlisi olan Simurg Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri farklı bir vizyon ile Eyüp'lü gençlerle buluştu.




5-25 yaş arası çocuk ve geçlere farklı bir felsefe ve anlayış ile hizmet verecek olan yaygın eğitim programı, Yeşipınar Simurg Bilgi Evleri'nde Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın da katıldığı açılış töreni ile eğitim öğrenim hayatına başladı. Tören sonrasında ise Başkan Aydın sınıfları gezerek öğrencilerle ve öğretmenler ile sohbet etti. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Aydın, öğrencilerle bol bol fotoğraf çektirdi.


Yeşilpınar Bilgi Evi'nde gerçekleştirilen açılış töreninde bir konuşma yapan ve Simurg Bilgi Evleri'nin Eyüplü çocuklara büyük katkı sağlayacağını belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Simurg aslında bizim bir doğu efsanemiz. Bizim medeniyetimizde, geleneğimizde var olan bir kavram. Zümrüd-ü Anka kuşunun Kaf Dağı'nın arkasına giderek bir hedefe kilitlenmesi ve o hedef için çalışması hepimizin bildiği bir hikayedir. Biz bundan esinlenerek çocuklarımıza başarabilecekleri hedef koymak adına onlara o refleksi kazandırmak istedik. Tabii ki çocuklarımızın öncelikle kendilerine güvenmeleri gerekiyor. Onu sağlamaya çalışıyoruz. Bununla beraber kendilerinde var olan yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyoruz. Yeteneğini keşfeden, kendilerine güvenen çocuklarımız ve gençlerimiz için bu projelerimizle çocuklarımızın önlerini açıyoruz. Onlar da her alanda ya da yetenekli oldukları alanlarda kendilerini geliştiriyorlar. Bu bir okul destek programı değil. Bu tamamen çocuklarımızın yeteneklerinin öne çıkarılmasıyla kendilerine güvenmeleriyle her alanda başarılı, erdemli, kendine güvenen, ne istediğini, ne için istediğini bilen, toplumla barışık bireyler yetiştirme programı. Bu anlamda Türkiye'de bir ilk olduğunu düşünüyoruz. Projenin örnek olduğunu düşünüyoruz" dedi.

 

SİMURG FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLIYOR...

Geçen yıl göreve geldiklerinde  6 bilgi evi 1 gençlik merkezi olduğunu ve şimdi ise bu rakamın 11'e çıktığını belirten Başkan Remzi Aydın,  "Bilgi evlerinde eğitim gören çocuk sayısı 700 iken biz bu rakamı 3 bin 500'e çıkarttık. Yoğun bir ilgi var. Gerçekten öğrenci velilerimiz projeden son derece memnun. Çocuklarımız son derece memnunlar. Buradaki çocuklarımızın gelişimleri onların başarısını okulda da önemli ölçüde etkiliyor. Başarıları da artıyor ve aynı zamanda kişiliklerinin gelişmesi, aile toplum ilişkileri, arkadaş ilişkilerinde denge sağlanıyor. Özlediğimiz, yarının toplumunun önderleri olacak çok sağlıklı nesiller yetiştirmek için iyi adımlar attığımızı görüyorum. Bu sürecimiz inşallah devam edecek" diye konuştu.

 

YETENEK VE HEDEFE GÖRE EĞİTİM

Simurg 5-25 Yaş Yaygın Eğitim Programı'nın hem çocukların ve gençlerin hem de velilerin özlemle bekledikleri bir proje olduğuna değinen Başkan Aydın, "Program, 7 ayrı dalda hizmet verecek. Değerler Eğitimi Ev Okulları 5-9 yaş, Bilgi Evleri 10-14 yaş, Gençlik Merkezleri 15-19 yaş, Genç Akademisi 20-25 yaş,  Çalışan Genç Akademisi ise 15-25 yaş arasına hitap edecek. Ayrıca Yedinci Vadi Akademisi öne çıkan öğrencilerin eğitimi, Klavuz Akademisi ise Simurg eğitmenlerinin eğitimi için planlandı. Simurg Yaygın Eğitim Programı'nın getirdiği yenilik, eğitimde bilgiden çok öğrencinin kişiliğine, özelliğine, yeteneğine, hedefine öncelik vermesi. Kişiye, her yerde kolaylıkla ulaşılacak bilgiyi sunmak değil ona ancak kendi çabasıyla elde edeceği bilginin yolunu açmak. Simurg sınava değil, hayata hazırlayacak. Simurg kendi kanatlarıyla uçmaktır" diye konuştu. Bu yaygın eğitim projesinin örgün eğitimin alternatifi olmadığını belirten Başkan Aydın, "Simurg, bir yerel yönetim tarafından, kişinin kendisini keşfetmesi ve gelişimi konusunda destek veren ilk ve kapsamlı bir model" dedi.


Yeşilpınar Simurg Bilgi Evi'nde gerçekleştirilen törene, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, mahalle muhtarları ile çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı.


Bir yerel yönetim tarafından geliştirilmiş ilk sistemli yaygın eğitim programı olan Simurg ile gelir düzeyi farklı vatandaşlar arasında bir fırsat eşitliği sağlanmış oluyor. Biz dershane ya da etüd merkezi olmamasına rağmen, çocuğunu özel okula gönderemeyen ya da özel ders ve benzeri hizmetler için yeterli gelire sahip olamayan ailelerin çocukları için farklı ve önemli bir eğitim veren Simurg, böylece her öğrencinin becerisine göre kendini geliştirmesini de sağlıyor. Zengin fakir ayrımı yapmadan, her gelir ve eğitim düzeyinden ailelerin çocuklarının eğitim alabileceği Simurg'da yapılan uygulamalarla çocuklar hayatı öğrenirken, hedeflerini özümsemesinin yanında, bir ideal sağlamasına hizmet ediyor. Simurg projesinden bu yıl 5 bine yakın öğrencinin yararlanması hedefleniyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)