adscode
adscode

Facebook ve Uber’den yeni ortaklık

Markalar güçlerini birleştirdi.

Facebook ve Uber’den yeni ortaklık
Sosyal Medya
Bu günün geleceğini tahmin etmiştik: 1 milyar kullanıcısıyla dünyanın en geniş sosyal ağı unvanına sahip Facebook ile 50 milyar doları aşan değeriyle dünyanın en değerli start-up’ı Uber’in ortaklığından daha az şaşırtıcı ne olabilir?

Geçen yıl Facebook içi mesajlaşmaya son vererek tüm üyelerini Messenger’a talim ettiren Facebook, Uber ile anlaşarak markanın taksi hizmetini Messenger uygulamasına entegre ettikleri bir ortaklığa imza attı. Kullanıcılarının bir yandan uygulama üzerinden dost sohbetleri ve randevu planları yaparken diğer yandan yeni uygulamalar açıp araç çağırmakla uğraşmalarının ve vakit kaybetmelerinin önüne geçmek isteyen ikilinin ortaklığıyla birlikte dileyenler Uber ile Messenger uygulaması üzerinden taksi çağırabilecekler.

Facebook’un “Uber faturanıza gelecekte Uber dışındaki markalarla yapacağınız alışverişler için erişme ve faturanızı saklama” hakkını -eğer aksini işaretlemezseniz- aldığı ortaklığı duyurmak ve teşvik etmek amacıyla Uber, Messenger üzerinden gelen ve 20 dolara kadar olan ilk yolculuklardan para almayacağını açıkladı.

Halihazırda para yollamak ve online alışveriş yapmak gibi amaçlarla kullanım alanını genişletmiş bulunan Messenger, ilerleyen dönemlerde yeni araç ve yolculuk paylaşım uygulamalarıyla ortaklık konusunda da istekli. Uber ortaklığıysa şimdilik yalnızca ve ufak adımlarla ABD’de faaliyete geçmiş durumda.

Kaynak: Wtkr.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)