adscode
adscode

Facebook WhatsApp‘i satın aldı!

2009'da kurulan ve dünyanın en popüler anlık mobil iletişim platformu haline gelen WhatsApp, Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alındı.

Facebook WhatsApp‘i satın aldı!
Bilim Teknoloji
Facebook yaptığı resmi açıklamada, WhatsApp’i satın aldığını duyurdu ve anlaşmanın finansal detaylarını da açıkladı. Dünyanın en büyük sosyal ağı, WhatsApp’i 4 milyar dolar nakit artı, 12 milyar dolar değerinde Facebook hissesi karşılığında satın aldı. Buna ek olarak, 3 milyar dolarlık Facebook hissesi de WhatsApp’in kurucularına ve çalışanlarına dağıtılacak.

Halihazırda 450 milyon kullanıcıya sahip olan WhatsApp’in büyümesini devam ettireceğine kesin gözüyle bakılıyor. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, satın almayla ilgili yaptığı açıklamada şöyle söyledi:

“WhatsApp, 1 milyar insanı birbirine bağlama yolunda. Bu kilometre taşına ulaşan servislerin hepsi inanılmaz değerli. WhatsApp’in kurucusu Jan Koum’u uzun zamandır tanıyorum ve dünyayı daha açık ve birbirine bağlı hale getirme yolunda, o ve ekibiyle birlikte çalışacağımız için heyecanlıyım.”

WhatsApp’in kurucusu Jan Koum, daha önce defalarca kullanıcılarına asla reklam göstermeyeceklerinin altını çizmişti. WhatsApp’ten satın almaya dair yapılan açıklamada “hiçbir şey değişmeyecek” denilerek, reklamsızlığın devam edeceğinin sinyalleri verildi.

Facebook, WhatsApp’i olabildiğince bağımsız tutmaya çalışacak ve firma CEO Jan Koum tarafından yönetilmeye devam edecek.

Facebook ve WhatsApp, görüşmelere geçtiğimiz yılın haziran ayında başlamıştı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)