adscode
adscode

Fırat Üniversitesi Amerika'da Yazılım Mühendisliği Eğitimi'nin Kapısını Açtı

Fırat Üniversitesi gerçekleştirdiği atılımlar ve imzaladığı ikili anlaşmalar ile yalnızca Türkiye’nin değil Avrupa ve Amerika arenasının da gözdesi olma yolunda kararlı adımlarla ilerliyor.

Fırat Üniversitesi Amerika'da Yazılım Mühendisliği Eğitimi'nin  Kapısını Açtı
Üniversite

 

Sahip olduğu Diploma etiketi ile Avrupa’daki 55 üniversite arasına girmeyi başaran Fırat Üniversitesi bu kez Avrupa’nın da sınırlarını aşarak Amerika Birleşik Devletleri’nin Texas eyaletinde bulunan ve Amerika’daki devlet üniversiteleri arasında önemli bir yere sahip olan Sam Houston Üniversitesi ile “Çift Diploma Programı” kapsamında imzaladığı protokolü hızla hayata geçiriyor.

 

Bölümün kurulmasının ardından Fırat Üniversitesi Senatosu tarafından YÖK’e yapılan başvuru olumlu değerlendirilerek Uluslararası Ortak Lisans Programı (UOLP) kapsamında Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği (UOLP) Bölümü’ne 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında 30 öğrenci alınması kararlaştırıldı.

 

İki Üniversite arasında imzalanan protokol sonucu Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü’nde ilk 2 yılını tamamlayan öğrenciler kalan öğrenim sürelerine Amerika’nın Sam Houston Üniversitesinde devam ederek hem Fırat Üniversitesi diplomasını hem de Sam Houston Üniversitesi diplomasını alma hakkını elde edecekler. Öğrenciler isterlerse Sam Houston Üniversitesi’nde veya Amerika Birleşik Devletleri’ndeki herhangi bir Üniversitede lisansüstü eğitimine de devam edebilecekler. 

 

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl yapılan ikili anlaşmayla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı, “Hedefimiz Fırat Üniversitesini artık bir Ülke Üniversitesi değil bir dünya Üniversitesi haline getirmek. Bu da ancak üniversal anlamda yapılan ikili anlaşmalar ve proje ortaklıklarıyla sağlanabilir. Fırat Üniversitesi yapmış olduğu uluslararası iş birlikleriyle dünya üzerinde tanınırlığını büyük ölçüde ispatlamış bir üniversitedir. Devlet Üniversiteleri arasında başlatılmış olan Uluslararası Ortak Lisans Programı’na (UOLP) Türkiye genelinde 5 Devlet Üniversitesi katıldı. Üniversitemizin de bu 5 devlet Üniversitesinden biri olması ve çalışmalarını öğrenci kabul aşamasına getirmiş olması gerçekten gurur vericidir” dedi.

 

Program hakkında ayrıntılı bilgi veren Prof. Dr. Bingöl “Program kapsamında gidecek olan öğrenciler bir Amerika vatandaşının yararlandığı bütün imkânlardan yararlanarak gayet uygun bir fiyat karşılığında Sam Houston Üniversitesi’nin diplomasına sahip olabilecek. Programın en büyük avantajlarından biri de fiyatının uygun olması. Normal şartlarda Amerika da okumak isteyen bir kişi yıllık 20.000 dolar öderken, program kapsamında bu fiyat yıllık 5.000 dolara düşmektedir. Programa katılan öğrencilerin İngilizce bilmemesi durumunda ise Amerika’dan bir veya iki tane ana dili İngilizce olan okutman Üniversitemize gelerek bu öğrencilere özel dil eğitimi verecekler. Yine öğrenciler İngilizcelerini yeterli bulmuyorlarsa Amerika’da yaz dönemi boyunca kalarak ücretsiz olarak okulun vermiş olduğu dil kursundan yararlanabilecek” dedi.

 

            Yazılım Mühendisliği bölümünün önemine dikkat çeken Prof. Dr. Bingöl, “Yazılım mühendisliği dünyada oldukça saygın bir mühendislik dalı. Hindistan şu anda Avrupa’nın adeta yazılım üssü hedefimiz Hindistan’ın yerine Türkiye’yi -tabii hedefimize ulaşırsak- Elazığ’ı bir yazılım üssü haline getirmek.” şeklinde konuştu ve öğrencilere büyük fırsatlar sağlayacak olan böyle bir Mühendislik eğitiminin üniversitemizde yürütülmesi için yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederken programın tüm ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni etti.

 

Türkiye’de ilklere imza atan üniversitelerden biri olan Firat Üniversitesi’nin, yepyeni bölümlerin kurulmasına da öncülük edeceğini müjdeleyen Prof. Dr. Bingöl, “Adli Bilişim Mühendisliği veya diğer adıyla Adli Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümünü de biz aynı şekilde Sam Houston Üniversitesi ile ortak, 2+2 ya da çift diploma şeklinde açmak istiyoruz. Bu bölüm şu ana kadar Türkiye’de yok. Türkiye’de de dünyada da özellikle bilişim sektöründe adli vakalar oldukça artmakta. Söz konusu  bölümün kurulması için YÖK’e müracaat ettik. Ümit ediyorum ki gerekli kriterler sağlanarak 2013-2014‘te de bölüme öğrenci alınabilir diye düşünüyorum” dedi.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)