adscode
adscode

Gençler MZV-MEF YETGEN'de buluştu

MZV-MEF YetGen Zirvesi, Cumhuriyetin 100. yılına referansla “Geçmişten ilham geleceğe umut” sloganıyla gerçekleştirildi.

Gençler MZV-MEF YETGEN'de buluştu
Etkinlikler
Güncelleme : 23-Nov-23 18:42

Mehmet Zorlu Vakfı (MZV) ve MEF Üniversitesi tarafından desteklenen, YetGen Kurucusu Prof. Dr. Erhan Erkut’un liderliğinde yürütülen ve 8 yıldır ücretsiz olarak gerçekleştirilen MZV-MEF YetGen Zirvesi, gençlerin yoğun ilgisi ile 19 Kasım’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirildi. MZV-MEF YetGen 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı’nın kapanış buluşması olarak düzenlenen etkinlik, eğitim programı gibi yine Youtube üzerinden canlı yayınlandı ve binlerce gence ulaştı.

MZV-MEF YetGen Zirvesi bu sene YetGen Kurucusu Prof. Dr. Erhan Erkut moderatörlüğünde “Umut” teması ve Cumhuriyetin 100. yılına referansla “Geçmişten ilham geleceğe umut” mottosu ile gerçekleştrildi. Zirve’de iyzico Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Barbaros Özbugutu, SosyalBen Vakfı Kurucusu ve Avrupa Konseyi Gençlik Delegesi Ece Çiftçi, Tarihçi Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan, Özyeğin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Evren Balta, Psikolog Gizem Sürenkök, Danışman İdil Türkmenoğlu ve Profesyonel Basketbolcu, Girişimci Sinan Güler, Necati Güler ve Muratcan Güler gençlerle buluştu. Konuşmacı köşelerinde alanında yetkin isimler gençlerin sorularını cevaplayarak kariyer ve gelecek yolculuğunda ilham veren sohbetler gerçekleştirdiler. Katılımcılar, Cumhuriyetin zenginliğini ve kültür çeşitliliğini yansıtan özel repertuarı ile Türkiye koro yaşantısına yeni bir soluk getiren MAGMA Oda Korosu’nun ve MEF Dans Ekibinin performansını izledi.

Türkiye’de ilk defa lise ve üniversite öğrencilerine yönelik hazırlanan, 21. Yüzyıl yetkinliklerinin ve farkındalığının kazandırılması amaçlanarak “yetkin” bireyler yetiştirme hedefiyle tasarlanan MZV-MEF YetGen 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı’na 2015’ten bu yana 11 bine yakın öğrenci katılım sağladı, yapılan zirvelere ise bugüne kadar 15 bin öğrenci katıldı.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Olgun Zorlu: 70 yıldır faaliyet gösteren bir kurum olarak, ülkemizde sosyal ve ekonomik refahın temel koşulunu “nitelikli eğitim” olarak görüyoruz.

Zirve’de gençlerle buluşan Olgun Zorlu "Mehmet Zorlu Vakfı olarak, 2015 yılından bu yana, destekçisi ve paydaşı olduğumuz YetGen programı, bizler için çok kıymetli. Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik stratejimiz kapsamında, tüm canlılar için daha sürdürülebilir bir yaşamı sağlamak adına var gücümüzle çalışıyoruz. 70 yıldır faaliyet gösteren bir kurum olarak, ülkemizde sosyal ve ekonomik refahın temel koşulunu Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın da 4. maddesi olan “nitelikli eğitim” olarak görüyoruz. Bu doğrultuda Mehmet Zorlu Vakfı (MZV) olarak; yaratıcı, hayal gücünden beslenen, özgüvenli bireylerin yetişmesine destek olmayı amaçlıyoruz. 21. yüzyılın yetkinliklerine sahip, geleceğe umutla bakan sağlıklı nesiller yetişmesi için çalışmalar yürütüyoruz. YetGen ile olan yolculuğumuzu etkimizin daha kalıcı olması adına paydaşı olduğumuz eğitim odaklı programlar arasında en anlamlı desteklerimizden biri olarak görüyoruz. YetGen eğitim programının yanı sıra her yıl gençlerin alanında yetkin isimlerle buluşarak ilham almaları ve birbirleriyle diyalog geliştirmeleri için değerli bir platform sağlayan MZV-MEF YetGen Zirvesi’ni de destekliyoruz. Bu yolun başından itibaren birlikte yürüdüğümüz, MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ve programınmızın yürütücüsü, değerli Hocamız Prof. Dr. Erhan Erkut’a ve programda emeği geçen tüm liderlere teşekkür ediyorum. Bundan sonra da daha iyi bir gelecek hayalimizi gerçekleştirmek adına nitelikli eğitim alanında çalışmaya, gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

YetGen Kurucusu Prof. Dr. Erhan Erkut: “21. Yüzyıl Yetkinlikleri Farkındalık Eğitim Programımızın en önemli kazanımlarından birisi: Umut.”

Sözlerine, 8 yıldır programı destekleyen Mehmet Zorlu Vakfı ve MEF Üniversitesi’ne teşekkür ederek başlayan YetGen Kurucusu Prof. Dr. Erhan Erkut geleceğe umut olan; aktif, başarılı ve topluma katkı sağlayan bireyler olmak için gençlerin 21. yüzyıl yetkinliklerine sahip olması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin ilk 21. yüzyıl yetkinlikleri programı YetGen’de bir yandan beceri eğitimi verilirken bir yanda da başarıya ulaşmış bireylerin hayat hikayeleriyle bir öğrenme ortamı tasarladıklarını; Cumhuriyetimizin 100. yılında “Geçmişten İlham Geleceğe Umut” mottosuyla kurgulanan MZV-MEF YetGen Zirvesi’nde de Bireysel Dönüşüm, Cumhuriyet’in 100. Yılı ve Toplumsal Dönüşüm olarak 3 temaya değinerek farkındalık yaratmayı hedeflediklerini ileten Prof. Dr. Erhan Erkut sözlerine şöyle devam etti: “2015 yılında ilk defa YetGen adını kullanarak liseliler için başlattığımız bu program, 2016 yılında 80 MZV bursiyeri ile mütevazi bir şekilde devam etti. 2023 yılına kadar her dönemde binlerce gence ulaşan YetGen’de, bu yıl toplamda 2700 lise ve üniversite öğrencisi ve mezunlar ile gerçekleştirdiğimiz programı zirvemizle taçlandırıyoruz.”



MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin: “MEF Üniversitesi olarak umudu yansıtan yetkin gençlerle birlikte olmaktan ve yıllardır desteklediğimiz MZV-MEF YetGen Zirvesi’nde bulunmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Sözlerine Mehmet Zorlu Vakfı’na, Zirve’nin konuk konuşmacılarına ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcı gençlere teşekkür ederek başlayan Prof. Dr. Muhammed Şahin, 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı’na katılan gençlerin başarısının akademik kazanımlar kadar bu eğitim programından aldığı kazanımların ve yetkinliklerin oluştuğunu paylaştı. “15 yıllık rektörlük yaşamımda gördüğüm en önemli şey, iyi insan olmak. Bugün, dünyada olup bitenlerin, savaşların, kötülüklerin sebepleri iyi olamamış insanlardır. İyi insanlar, sizler; bugün 100. yılını yaşadığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün çocuklarısınız. Ülkemizin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz, sizler gibi iyi insanlardır. Biz, MEF Üniversitesi olarak YetGen’i desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)