adscode
adscode

GİRİŞİMİNİ KAP GEL!

Girişimcilerin fikirleriyle katılıp yatırımcılar ve alanında uzman kişilerle buluşma imkanı bulduğu küresel organizasyon Startup Live, bu sene İstanbul Bilgi Üniversitesi evsahipliğinde ve Bilgili Girişimciler…

GİRİŞİMİNİ KAP GEL!
Etkinlikler

3 gün sürecek olan bu organizasyon, girişimcileri yatırımcılarla buluşturuyor ve danışmanlar eşliğinde girişimleri jürilerin beğenisine sunuyor. Kazanana ödüllerin verildiği bu platform, sadece yerelde kalmıyor ve girişimciyi Avrupa’ya sunuyor.
Microsoft Türkiye, Webrazzi, Galata Business Angels ve Endeavor Türkiye’nin sponsor olduğu “Startup Live Istanbul” etkinliğinin jüri üyeleri alanında uzman isimler; 41? 29! kurucusu Alemşah Öztürk, 212 Genel Müdürü Ali Karabey, Inventram Genel Müdürü Cem Soysal, LAUNCHub Portföy Yöneticisi Stanislav Sirakov ve Endeavor Türkiye Endeavor Girişimci Seçim ve Hizmetler Direktörü Aslı Kurul Türkmen’den oluşuyor. 
Son dönemdeki büyüme oranı ve genç nüfusuyla dikkat çeken Türkiye, yerli ve yabancı yatırımcılar için iştah kabartan bir konuma geldi. “Startup Live Istanbul” organizasyon takımı lideri, İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgili Girişimciler Kulübü’nden Güney Köse de bu konuda “MUBI, yemeksepeti.com, markafoni gibi adı duyulmuş startupları var Türkiye’nin. Türkiye, bu potansiyeliyle, çok fazla sayıda startupa yatırım sağlayabilir. Startup Live Istanbul için de yurtiçi ve yurtdışından sürpriz yatırımcılar hatırı sayılır miktarlarda yatırımlarla gelecekler. Bu şirketler sıfırdan başlayıp milyon dolarlık cirolara ulaşıyor. Ve globalleşerek ülke adını farklı coğrafyalara taşıyor.” dedi. “Dinamizmiyle dünyada etkisini iyice artıran Türkiye, bu alanda da artık söz sahibi olabilir.” diyerek bu konunun önemini vurgulayan Köse, Startup Live Istanbul ekibinin ve Bilgili Girişimciler Kulübünün tam da bu noktada girişimcilere bunun platformunu sağlamak için çalıştığını belirtti.
Startup Nedir?
Bir şirketin kurulumundaki ilk evreye verilen ad olan “startup”, dünya çapında benimsenen ve kullanılan bir kavram. Son zamanlarda Instagram’ın 1 milyar dolara başka bir startup olan Facebook’a satılmasıyla startupların önemi ve kazandırabilecekleri medyada büyük yankı buldu. Türkiye’de de sayıları hızla artan startuplara dünyadan verilebilecek örnekler; Twitter, Facebook, YouTube gibi isimler olabilir.
Program akışını ve mentorleri http://startuplive.in/istanbul/1/judges/ adresinden öğrenebilirsiniz.
 “Startup Live Istanbul”
Tarih:            30 Kasım - 2 Aralık 2012
Mekân:           İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü

www.egitimajansi.com






Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)