adscode
adscode

Google, Simone de Beauvoir’ı Doodle’ladı

Google, feminist yazar Simone de Beauvoir için anasayfasında doodle hazırladı. Fransız yazar, bugün 106 yaşına girdi.

Google, Simone de Beauvoir’ı Doodle’ladı
Dünyadan Haberler
Google, anasayfasında 20’nci yüzyılın önde gelen femisint yazarlarından Simone de Beauvoir’in doğumgününü kutladı.

Paris’te 9 Ocak 1908 yılında Simone Lucie Ernestine Marie Bertrand de Beauvoir adıyla dünyaya gelen Fransız yazarın ‘Le Deuxième Sexe’ (1949) adlı kitabı, 20’nci yüzyılda feminizmin en önemli çalışmalarından biri olarak kabul ediliyor. De Beauvoir, ‘L'Invitée’ (1943) ve The Mandarins (1954) gibi öne çıkan romanları da dahil olmak üzere, yirminin üzerinde eser yayımladı.

Evliliğe karşı olan olan Beauvoir, ömrü boyunca sadece Jean-Paul Sartre ile ilişki yaşadı. Beauvoir, evlilik yapmaması ve çocuk sahibi olmaması sayesinde çalışmalarına ve yazarlığa devam edebildiğini belirtmişti.
Beauvoir için hazırlanan doodle’da, Fransız yazar Sartre ile ilişkisinin başladığı Paris’in 6’ncı caddesindeki Cafe de Flore’yi anımsatan bir manzaranın içinde yer alıyor.

Beauvoir ve Sartre, İkinci Dünya Savaşı’nın ardından Fransa’da felsefe ve varoluşçuluğun ana temsilcileri haline gelirken, Les Temp Modernes adlı siyasi dergiyi çıkarmaya başladı. Beauvoir, hayata gözlerini yumduğu 1986 yılına kadar dergiye katkıda bulundu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)