adscode
adscode

Hatay'da 'Okulumuzu istiyoruz' eylemi

Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi Velileri: "2024-2025 yılında öğrencilerimizin okullarında eğitim görmesi istiyoruz."

Hatay'da 'Okulumuzu istiyoruz' eylemi
Eğitim

Taleplerini dile getirmek için basın açıklaması düzenleyen Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi Velileri şunları kaydetti:

"6 Şubat depremlerinde devletimizin zarar gören bazı kurum binaları zarar gördüğü için sağlam kalan bazı okul binalarına yerleşerek faaliyetlerine orda devam etmektedirler. Bu süreçte Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi binası Hatay İl Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilmiştir. Depremden sonra ikinci dönem hiçbir eğitim görmeyen çocuklarımız bu sene de Sevsen Nevzat Şahin Ortaokulu ile Sevsen Nevzat Şahin Ortaokulu binasında mecburen ikili eğitime geçmiştir.

İkili eğitime geçiş; temizlik sorunları, ulaşım sorunları, eşit şartlarda eğitim görememe, sosyal faaliyetler gibi bir çok sorunu da beraberinde getirmiştir. Bizim çocuklarımız tüm ülkedeki yaşıtları ile aynı sınavlara girerek %3 lük yüzdelik dilim ile Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesine yerleşen başarılı öğrencilerdir.

Şubat 2023 ten beri eşit koşullarda eğitim alamayarak akranları arasında dezavantajlı duruma düşmüşlerdir. Bir örnek verecek olursak: İlimizde sınavla öğrenci alan başka okullar tam gün eğitim görürken, ders süreleri kırkar dakika iken, bizim öğrencilerimiz, yarım gün okula gelmekte ve ikili eğitimin yarattığı zorluktan dolayı ders sürelerimiz otuz dakika ile sınırlı kalmaktadır.

İlk etapta her ders için 10 dakikalık kayıp çok gibi görünmese de günlük 80 dakika kayıp tüm sene boyunca okula 45 gün eksik gelmelerine yol açarak çok ciddi eğitim kayıpları doğurmaktadır. Ve bu çocukların ülkedeki yaşıtları ile aynı sınavlara girip değerlendirilecekleri unutulmamalıdır.

Anayasanın 42. Maddesi, kimse eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz der. Bu doğrultuda; Başta sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın içişleri bakanımız Ali Yerlikaya’ya, Sayın Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin’e, Sayın Hatay valimiz Mustafa Masatlı’ya seslenmek istiyoruz! Lütfen çocuklarımızın yaşadığı mağduriyeti ortadan kaldırın! Çocuklarımız 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında tüm ülkedeki yaşıtları ile eşit koşullarda ve uygun şartlarda eğitime devam edebilmeleri amacıyla, Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi binamıza geçişin sağlanması hususunda gerekli adımların bir an önce atılması ve bu konudaki mağduriyetin giderilmesi için siz değerli devlet büyüklerimizin desteğini talep ediyoruz."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)