adscode
adscode

Hayalet liselere e-yoklama önlemi

MEB, hayalet liselerle ilgili bir önlem daha aldı. Buna göre özel okullarda devamsızlık yapan öğrencilerin ders öğretmeni tarafından anlık olarak e-Okul sistemine işlendiği e-yoklama yapılacak.

Hayalet liselere e-yoklama önlemi
MEB
Güncelleme : 03-Nov-23 17:07

MEB, açık liseye geçiş şartlarını taşımayan ancak tam zamanlı kurslarla üniversite sınavına hazırlanmak isteyen 12. sınıf öğrencileri için derslerin işlenmediği, devamsızlığın dikkate alınmadığı ‘hayalet sınıf’ kuran özel okullara inceleme başlatmıştı.
Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre Bakanlık konuyla ilgili yeni bir önlem daha aldı. Buna göre özel okullarda devamsızlık yapan öğrencilerin ders öğretmeni tarafından anlık olarak e-Okul sistemine işlendiği e-yoklama yapılacak.


MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen talimatta “Devamsızlık yapan öğrencilerin ders öğretmeni tarafından anlık olarak e-Okul sistemine işlenebilmesi için Bakanlığımızca hazırlanan ve App Store ile Google Play Store uygulaması üzerinden indirilebilen e-Okul Öğretmen uygulamasının özel okullarda görev yapan öğretmenler tarafından kullanılması önem arz etmektedir. Ayrıca okul idaresince e-Okul sistemine devamsızlık yapan öğrencilerin girişleri yapılmaya devam edilecek olup e-Okul Öğretmen uygulaması üzerinden yapılacak girişler de Bakanlığımızca kontrol edilecektir” ifadelerine yer verildi.

İLGİLİ HABERLER

Beş taksitle lise diploması

MEB, 12. sınıflar için "hayalet sınıf" kuran özel okullara inceleme başlattı

Açık liseye geçiş 10 kat azaldı

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)