adscode
adscode

Bakan Tekin'in mülakat açıklamasına tepki

Bakan Tekin'in "Şu anda öğretmen alımlarında mülakatın olması yasal bir zorunluluktur" ifadesine eğitimciler ve siyasetçiler tepki gösterdi.

Bakan Tekin'in mülakat açıklamasına tepki
MEB
Güncelleme : 03-Nov-23 14:53

Bakan Tekin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Öğretmen atamalarıyla ilgili "Mülakat kalktı mı?" sorusu üzerine Tekin, Milli Eğitim Teşkilat Kanunu'nu düzenleyen kanun hükmünde kararname kapsamında sözlü sınav uygulamasının getirildiğini, 2016'da kurulan sistem çerçevesinde KPSS'de belli puan barajını geçen adayların 3 katı adayın sözlü sınava çağrıldığını anımsattı.

Bakan Tekin, yasa gereği öğretmen atamalarında mülakatın olması gerektiğini, herhangi bir yasal değişiklik olmadığı için mülakat sisteminin zaten devam ettiğini vurgulayarak, "Dolayısıyla şu anda öğretmen alımlarında sözlü sınavın olması yasal bir zorunluluktur." ifadesini kullandı.

Peki, öğretmenler ve eğitimler ne düşünüyor?

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Mevcut mevzuatta “Öğretmen alımlarında mülakatın olmasının yasal bir zorunluluk.” olduğu doğrudur. Ancak 2018 yılından beri, mülakatlarda KPSS puanı paralelinde puanlama yapıldığı için adayların yazılı sınav başarıları rencide edilmiyor ve dolayısıyla hak kaybı yaşanmıyor. Bu itibarla, şimdi yapılması gereken, mülakat uygulamasının mevzuattan tamamen kaldırılmasıdır. Ancak böylelikle yaşanabilecek adaletsizliklerin vebalinden kurtulabiliriz" dedi.

İsmail Koncuk ise "Sn. Yusug Tekin 'Öğretmen alımlarında mülakat yasal zorunluluk.' Güzel gelişme, en azından bu defa mülakatı savunmamış, topu yasaya atmışsınız. Soru şu:Mülakatı kaldırmak Sn Erdoğan'ın sözü değil mi? Bu söze rağmen, neden aylardır mülakat güzellemesi yapıyorsunuz?" diye konuştu.

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Selçuk Özdağ: "Kayırmacılığa,torpile,referansa hayır!!!!"

Sosyal medyada gündem olan konuyla ilgli yorumlar şöyle:

Tek duam şubatta atama yapılması ve Şubat ayına yeni mülakat sisteminin yetişmemesi. 55 gündür biz ne anlatıyoruz? Akademisyenler ne anlatıyor? Yorulduk artık. Bize bir kulak verin artık.

Sayın Yusuf Tekin diyor ki kanunda mülakat var kaldırılmadığı sürece uygulamak yasal bir zorunluluk. Biz de zaten Cumhurbaşkanı'na seçim vaadinize ,seçim beyannemizine sadık kalın sözünüzde durun diyoruz. Onlar da bize bekle yahu aynı taşla ikinci kuşu da vuracağız diyor olay bu!

Mülakat kalkmayacaksa neden mülakat kalkacak sözü verildi bunu açıklayın ozaman

- İktidar karşı. Muhalafet karşı. Sendikalar karşı. Millet karşı. Neden bu mülakat dayatması? Ne için bu zulüm.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)