adscode
adscode

Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri 17 Mayıs’ta İstanbul’da!

“Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri” 17-20 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri 17 Mayıs’ta İstanbul’da!
Etkinlikler
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından farklı öğrenim ve yaş gruplarındaki vatandaşların sosyo-kültürel gelişimlerini desteklemek ve istihdam edilebilirliklerini arttırmak amacıyla; bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek, bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak ve nihayetinde öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye’ye doğru bir dönüşüm gerçekleştirmek vizyonuyla başlatılan “Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri” 17-20 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Toplumda öğrenme kültürünü yaygınlaştırmak, farkındalığı arttırmak ve öğrenmeye erişimi sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl üçüncüsü düzenlenen ve halkın yoğun ilgisiyle karşılanan şenliğin ardından bu sene 3. İstanbul Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri 17 Mayıs’ta Sultanahmet Meydanı’nda 7 den 77 ye tüm halkımızın katılımı ile gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Valiliği yetkililerinin katılım göstereceği açılış töreni ile başlayacak şenlikler kursiyerlerimizin gösterileri ile devam edecek.

Her zaman, her yaşta, her fırsatta öğrenme imkânları sunan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü 1312 yaygın eğitim kurumlarıyla hizmetlerini günden güne arttırıyor. Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenme etkinliklerinden 24-65 yaş arası nüfusun %5,8’i faydalanırken, İstanbul da bu oran %10,1 e ulaşmaktadır.

Şenlik boyunca açılacak stantlarda İstanbul’da faaliyet gösteren 44 Halk Eğitim Merkezi ve 2 Olgunlaşma Enstitüsü olmak üzere toplam 46 Hayat Boyu Öğrenme Kurumu 300 etkinlik, kısa atölye çalışmaları ve gösteriler düzenleyecek. 2016-2017 öğrenim yılının birinci döneminde düzenlenen 150 farklı alanda 23.583 kurstan yararlanan yaklaşık 512.231 kursiyerin bilgi ve becerilerini ortaya koyacağı etkinliklerle; 4 gün boyunca Hayat Boyu Öğrenme Programları’na yönelik örnekleri halkımız yakından tanıma fırsatı bulacak.





Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)