adscode
adscode

Hiçbir şey için geç kalmadınız

Üniversiteye girişte, şu günlerde en çok sorulan soru, aşırı stresten nasıl kurtuluruz yönünde.

Hiçbir şey için geç kalmadınız
Milliyet Diyalog
Evet çok önemli bir konu ama paniğe kapılmayı gerektirecek kadar da hayati bir sorun değil.
ÖSYM’nin Kurucu Başkanı Rahmetli Prof. Dr. Altan Günalp, bu yöndeki soruları hep şöyle cevaplardı:

Stresin çoğu da azı da zararlı. Başarı için kontrollü bir heyecan mutlaka olmalıdır...

Biraz daha açacak olursak, eğer içinizde kazanma heyecanı yoksa başarılı olmanız çok zor. Yine aynı şekilde, eğer kazanamazsam mahvolurum, hayatım altüst olur diye düşünüyorsanız, yine aynı şekilde başarısızlığa davetiye çıkarmış olursunuz. Onun için stres eşini fazla abartmamak gerekir.

Eğer içinizde yeterince heyecan yoksa başarı için gerekli motivasyonu oluşturamazsınız. Dolayısıyla, biraz heyecanlı olmanızda yarar var.

Bir de unutmamanız gereken konu, sizdeki heyecanın aynısı hatta daha fazlası tüm adaylarda var. Bu yüzden getireceği avantajlar da dezavantajlar da tüm adaylar için söz konusu...

Bu noktada asıl dikkat etmeniz gereken konu, gerekli donanıma sahip olup olmadığınız. Bilgi düzeyiniz yükseldikçe, heyecan azalacaktır. Onun için bol bol ders çalışmalısınız.

Ve eğer bugüne kadar sınavlar için henüz çalışmaya başlamadıysanız bile geç kalmadınız. Bugün çalışmaya başlasanız yine aradaki farkı kapatıp, istediğiniz fakültelerden birisine girebilirsiniz. Ama ne olur daha fazla ertelemeyin, çünkü son bir kaç ayda hazırlanarak sınav kazanmak mümkün değil... Bol şanslar. Eminim ki ona da ihtiyacınız olacaktır...

Yazının devamı için tıklayınız !

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)