adscode
adscode

İndirim mi, güvenilirlik mi?

Oteller, tatil köyleri, tur operatörleri hâlâ yüzde 50’ye varan indirim söylemiyle satış yapmaya devam ediyorlar! Belli ki hiç empati yapmıyorlar? Kendileri olsa ucuz olanı mı tercih ederlerdi yoksa hijyenik olanı mı?

İndirim mi, güvenilirlik mi?
Milliyet Diyalog

Bu konuda, Ankara’nın ya da TÜRSAB’ın yol gösterici ve yönlendirici olması gerekir ki, bir söylem birliği olsun!.

Korona öncesinde, ücret indirimi, karar vermede en etkileyici unsurlardan biriydi ama uzunca bir süredir risk faktörü çok daha önemli hale geldi.

Pandemi yüzünden bırakın tatili, evden çıkmayanlar var.


“Evinizden daha güvenli ortamı sizin için sağladık” yönünde yaklaşımlar, eminiz ki onları bile harekete geçirecektir. Tek koşul, o güveni yaratabilmek!..

Kontrollü turizm

Biz havadan turist yağsın diye dua ederken, komşu kontrollü turizm uygulamasına yöneldi!

Yunanistan, yarından itibaren Ruslar’a sınırları koşullu olarak açma kararı aldı.

Karara göre, 21 Eylül’e kadar haftada en fazla 500 kişinin ülkeye girişine izin verilecek.

Ayrıca Rusya’dan gelenlerden koronavirüs test sonucunun negatif çıktığına ilişkin belge ve onaylanmış otel rezervasyonu isteniyor.

Rus turistler, ülkeye sadece Atina, Selanik ve Kandiye havalimanlarından giriş yapabilecekler...

Batık krediler

Turizmdeki sıkıntılar can yakmaya devam ediyor. Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) bankaların kullandırdığı kredilerle ilgili temmuz ayı verilerini açıkladı.

BDDK verilerine göre bankaların turizm sektörüne kullandırdığı kredilerden vadesi geldiği halde ödenmediği için kamuoyunda ‘batık’ olarak tanımlanan takibe alınanların oranı yüzde 5.28’den 6.68’e yükseldi.

Takibe alınan ‘Batık kredi’ oranı bu yılın ocak ayında yüzde 10’a yaklaşarak zirveye çıkmış, mücbir nedenler gerekçesiyle ertelenmiş ve bu da etkili olmuştu. Umarız benzer bir yapılandırma yeniden gerçekleşir!.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)