adscode
adscode

Işıtan Önder'e okul birinciliği geri verildi

Gazi Lisesi’nin mezuniyet töreninde Gezi Parkı eylemlerine vurgu yaptığı için okul birinciliği elinden alınan Işıtan Önder’le ilgili mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Işıtan Önder'e okul birinciliği geri verildi
ÖSYM
Üniversite öğrenimi için bugün tercihlerin son günü çok acil Işıtan Önder’e birinciliğinin hemen iade edilmesi gerekiyordu. Aksi halde daha yüksek puanla tercih yapamamak bir genci ciddi şekilde mağdur edecekti. Milli Eğitim yetkilileri duyarlı davranarak Önder'e okul birinciliğini geri verdi.

Mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararından sonra prosedürlerin bir kenara konularak çok acil sorunun çözülmesi gerekiyordu. Zira bugün üniversite tercihlerinin son günü. Milli Eğitim ve Okul yönetimi, Işıtan Önder’in yakınlarına ‘İzmit İlçe Kaymakamlığı’na yazı yazın’ dedi.

Devletin bitmek bilmeyen prosedürleri ve kimi zaman insanı çileden çıkaran hantal yapısı bir genci mağdur edebilirdi. İşlemlerin birkaç saat içinde gerçekleştirilerek Işıtan Önder’in puanının ÖSYM’ye bildirilmesi gerekirdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkillileri gereğini yaptı ve Işıtan Önder'in okul birinciliği ÖSYMye bildirildi.

ÖSYM'den de bir yetkilinin de Işıtan Önder'i telefonla arayarak daha yüksek puanı göz önünde tutarak tercih yapabileceğini söylediği öğrenildi. Bir gencin hoşgörü ile geçiştirilmesi gereken bir konuşması gereksiz yere büyütüldü ve haksızlık mahkemeden döndü.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)