adscode
adscode

İstanbul Üniversitesi, 57 Programıyla 60 Akreditasyon Belgesi Aldı

İstanbul Üniversitesi, bünyesinde bulunan 57 programıyla 60 akreditasyon belgesine sahip oldu.

İstanbul Üniversitesi, 57 Programıyla 60 Akreditasyon Belgesi Aldı
Üniversite

 

Söz konusu akreditasyonlar içerisinde, İşletme Fakültesi’nin 30 programı uluslararası akreditasyon kurulusu olan The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) tarafından akredite edildi. Öte yandan 14 programıyla İktisat Fakültesi'nin ve Siyasal Bilgiler Fakültesi ile Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi’nin tüm programlarının akreditasyon süreci, uluslararası akreditasyon kuruluşu Agency for Quality Assurance (AQAS) tarafından sürdürülüyor. İlahiyat Fakültesi’nin akreditasyon süreci ise, ulusal akreditasyon kuruluşu olan İlahiyat Akreditasyon Ajansı (İAA) tarafından devam ettiriliyor.

Ulusal ve uluslararası akreditasyon kuruluşlarının değerlendirmelerinde başarılı bulunan İstanbul Üniversitesi’nde; İstanbul Tıp Fakültesi’nin 16 programı, 19 akreditasyon belgesi aldı. Ayrıca sağlık alanında üniversitenin 60 doktora programı da akreditasyon sürecini yürütüyor.

Fen Fakültesi 5 programıyla 5 akreditasyon belgesine ulaşırken, İletişim Fakültesi 3 programıyla 3 akreditasyon belgesi almaya hak kazandı. Edebiyat Fakültesi’nin 2 programı 2 akreditasyon belgesi alırken, Eczacılık Fakültesi’nin 1 programı da akredite edilerek belge almaya hak kazandı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)