adscode
adscode

İzmir'de 941 öğretmen istekleri dışında başka okullara gönderildi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 941 öğretmeni istekleri dışında bulundukları okullardan başka okullara atadığını duyuran Eğitim Sen, atama kararının gözden geçirilerek geri alınmasını istedi.

İzmir'de 941 öğretmen istekleri dışında başka okullara gönderildi
Öğretmen

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 5 Aralık tarihinde il genelinde 941 öğretmeni istekleri dışında resen bulundukları okullardan başka okullara atadı.

Bu atamaların 102’si Buca ilçesinde yapılırken, ilçede İzmir’de 30 Ekim 2021’de yaşanan depremin ardından 12 okul sağlam olmadığı gerekçesiyle yıkıldı ya da boşaltıldı. Şirinyer Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi, Vali Rahmi Bey İlkokulu, Recep Ersayın İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, Betontaş İlkokulu, Mevlana Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Mehmet Emin Yurdakul Ortaokulu, Tütün İhracatçılar Birliği İklokulu,23 Nisan İlkokulu B Blok, Çamlık Hüseyin Tolga Hepgün İlkokulu, Necip Fazıl İlkokulu, Zübeyde Hanım Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde bulunan öğretmenler ise ilçenin farklı okullarına yönlendirildi. Buralara yönlendirilen öğretmenler şimdi ise norm fazlası olduğu gerekçesi ile istekleri dışında başka oluklara gönderildi.

ÖĞRENCİ, VELİ, ÖĞRETMEN MAĞDUR
Konuya ilişkin sendika binasında açıklama yapan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Savaş Candemir, öğrenciler ve öğretmenlerin ilçenin dört bir yanına dağıtıldığını, okulların üçe dörde bölündüğünü ve başka okulların binalarında derslere devam edildiğini söyledi. Okul öğrencilerinin Buca’nın bir ucundan diğer ucuna okullara ulaşmaya çalıştığını kaydeden Candemir, “Öğrenciler mağdur, veliler mağdur öğretmenler mağdur durumdadır. Bu mağduriyetler zaten çalışma hayatını zorlaştırırken, İzmir il milli eğitim müdürlüğü, öğretmenleri bir kez daha mağdur etmiştir. Yıkılan okul binaları ilçe milli eğitimin planları doğrultusunda 1 yıl içinde bitirileceği belirtildiği halde, bu okulların öğretmenleri norm fazlası durumuna düşürülüp, resen atamaları yapılmıştır" dedi.

“ATAMALAR GÖZDEN GEÇİRİLSİN”
1 yıl içinde çoğu tekrar kendi binalarına dönecek olan bu okulların, tekrar öğretmen ihtiyaçları oluşacağını belirten Candemir, "Ama bina yıkılırken okulun öğretmeni olan onlarca öğretmen, yeni bina yapıldığında okulun öğretmeni olamayacaklar. Yeni binalarına dönen okullarda oluşacak öğretmen ihtiyacı nedeniyle (bir yıl önce norm fazlası gösterilip resen başka okullara gönderilen öğretmenlerin yerine) yeni öğretmenler atanacaktır. Yıkılan okullarda görev yapan öğretmenlerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir. Okulları yıkılıp yeniden yapılacak olan okul öğretmenlerinin norm fazlası gösterilmesine son verilmelidir. Başta bu okul öğretmenleri olmak üzere 102’si Buca’da İzmir’de 941 resen atama kararının gözden geçirilmesini ve geri alınmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

EVREBSEL


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)