adscode
adscode

Kolay Sınavda 665, Çok Daha Kapsamlı Sınavda 17 Bin Şampiyon!

​TEOG’da her iki sınavda soruların tümünü yapan öğrenci sayısının 665 olduğu açıklandı.

Kolay Sınavda 665, Çok Daha Kapsamlı Sınavda 17 Bin Şampiyon!
Günün Yazısı
Yani TEOG-1’de 665, TEOG-2’de ise 17 bin şampiyon söz konusu.Peki aradaki bu çelişkinin daha doğrusu başarı oranları arasındaki farklılık neden? Tam tersi olsaydı, ikinci dönem çok  daha kapsamlı bir sınav olduğu için söylenecek söz olmazdı ama ortada enine boyuna araştırılması gereken bir durum söz konusu…

 
Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, 8’inci sınıflara yönelik yapılan merkezi ortak sınavlara ilişkin "Toplam 12 dersin 240 sorusunun hepsini doğru yapan öğrenciler teorik olarak diğerlerinin önündedir. Onun sayısı da sadece 665'tir. 665 kişi her iki dönemde bütün soruları doğru cevaplayan öğrenci sayısıdır." dedi.
Tekin, merkezi ortak sınavlarda tüm soruları doğru yanıtlayan 17 bin öğrencinin olmasının şaşırtıcı olmadığını belirterek şunları kaydetti:
 "Normal yazılıda çocuklarımız Türkçe dersinin, Matematik dersinin birinci, ikinci yazılılarında nasıl 100 alan, öğretmenin sorduğu bütün sorulara doğru yanıt veren öğrencimiz varsa, burada da var. Eğer birinci değerlendirmesi yapacaksak şunu yapabiliriz. Birinci dönem 6 dersten bir yazılı sınavını ortak yaptık. İkinci dönem de 6 dersten bir yazılı sınavını ortak yaptık. Toplam 12 dersten 240 sorunun hepsini doğru yapan öğrenciler, teorik olarak diğerlerinin önündedir. Onun sayısı da sadece 665'tir. 665 kişi her iki dönemde bütün soruları doğru cevaplayan öğrenci sayısıdır."
 
Yukarıdaki açıklamalara bakıldığında, dikkat çeken tek şey, soruların tümünü yapan öğrenciler arasındaki uçurum?
MEB, en azından şehir efsanelerine ve dedikodulara son vermek için, ikinci sınavda full çeken 17 bin öğrencinin, birinci sınav sonuçlarını da incelemeye alabilir.
Eğer 110 üzeri netleri varsa, ortada bir sorun yok demektir.
Yok ama eğer birinci sınavda 50 net bile çıkaramazken, ikinci sınavda, 120 net çıkardılarsa, ortada incelemeye değer bir durum var demektir.
Ve eminiz ki bunu yapmışlardır ya da yapacaklardır.
Tek öğrenci daha sistemin zaaflarından yararlanıp haksız bir başarı elde etti ise bunun  hesabı sorulmalı, yok eğer, her iki sınavda da 110, 115 soruyu doğru yanıtladılarsa da onları alınlarından öpmek gerekir…

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)