adscode
adscode

Konya’da yabancı öğrencilere bedava ulaşım tepkisi

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin yabancı uyruklu öğrencilere toplu ulaşımı ücretsiz yapması tepkilere neden oldu.

Konya’da yabancı öğrencilere bedava ulaşım tepkisi
Üniversite
Güncelleme : 30-Apr-22 15:51

Konya'da Büyükşehir Belediyesi'nin yabancı uyruklu ve Türk öğrencilere şehir içi toplu ulaşımda uyguladığı ayrım tepki çekti.

TBMM'de konuşan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, farklı ülkelerden kentte eğitim görmeye gelen yabancı uyruklu öğrencilere şehir içi toplu ulaşımdan ücretsiz faydalanmalarının sağlanmasına rağmen Türk öğrencilerin bu uygulamadan muaf tutulduğunu belirtti.

“BU UYGULAMA AYRIMCILIKTIR, KABUL EDİLEMEZ”

Yabancı uyruklu öğrenciler ile Türk öğrenciler arasında yapılan uygulamanın kabul edilemez olduğunu dile getiren Yokuş, şunları söyledi:

“Konya’mızdaki 5 üniversitede toplam 126 bin 571 öğrenci eğitim görmektedir. Bu öğrencilerin 5 bin 101'i çeşitli ülkelerden gelen yabancı uyrukludur. Konya Büyükşehir Belediyesi yabancı uyruklu öğrencilere şehir içi ulaşım hizmetlerini ücretsiz olarak vermektedir. Türk vatandaşı 121 bin öğrenci ise belediyenin taşıma ücretlerinden ücretli olarak yararlanmaktadır. Bu uygulama ayrımcılıktır, kabul edilemez. Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu bu ayrımcılığı bir an önce düzeltmesini, Konya'da eğitim gören tüm öğrencilerimizin belediyenin taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanmasının sağlanmasını önemle rica ediyorum."

Belediye açıklama yaptı

Belediye ise gelen tepkiler sonrasında bir açıklama yayınlayarak 2004’ten beri devam eden uygulamanın şehrin tanıtımı için yapıldığını aktardı. Açıklamada “Konya Büyükşehir Belediyesi, 1,55 TL olan öğrenci biletlerine 4 yıldır zam yapmayan, Türkiye’de öğrenci ulaşımını en ekonomik şekilde sağlayan büyükşehir belediyesidir” denildi.

Açıklamada şu ifadeelere yer verildi:

Resim

EĞİTİM AJANSI, SÖZCÜ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)