adscode
adscode

KPSS Sonuçları Neden Açıklanmıyor?

Geçtiğimiz günlerde KPSS'ye giren yüzbinlerce aday sonuçların açıklanmasını merakla bekliyor. 2015 KPSS sonuçları ve ÖABT sonuçları ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfası sonuc.osym.gov.tr'den açıklanacak.

KPSS Sonuçları Neden Açıklanmıyor?
Sınavlar
Geçtiğimiz günlerde KPSS'ye giren yüzbinlerce aday sonuçların açıklanmasını merakla bekliyor. 2015 KPSS sonuçları ve ÖABT sonuçları ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfası sonuc.osym.gov.tr'den açıklanacak. ÖSYM 2015 KPSS ve ÖABT sonuçlarını yalnızca internet ortamından erişime açacak. Gelişmeleri takip etmek için lütfen tıklayınız...

KPSS 2015 ve ÖABT sınav sonuçları için memur adaylarının gözü kulağı ÖSYM internet sayfasında.  4-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen sınavların ardından adaylar KPSS sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekliyor. Peki KPSS ne zaman açıklanacak?

2015 yılı KPSS ve ÖABT sınavlarının tamamlanmasının ardından öğretmen adayları KPSS sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekliyor. 

AÇILAN DAVALAR YÜZÜNDEN Mİ AÇIKLANMIYOR?
 
Türkiye Kamu-Sen ve Türk eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türk eğitim-Sen olarak, 2015 KPSS’de hatalı olduğunu tespit ettikleri 1, 12, 31 ve 35. soruların iptali talebiyle dava açtıklarını bildirdi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı ÖSYM tarafından 12 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Sınava katılan adaylar tarafından Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Alan soruları soru kitapçığında 1, 12, 31 ve 35. soruların hatalı olduğu tespit edilerek Sendikamıza mağduriyetlerin giderilmesi için başvuruda bulunulmuştur. Türk Eğitim-Sen olarak, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı ÖABT Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Alan sorularından hatalı olduğu tespit edilen 1, 12, 31 ve 35. soruların iptali istemiyle dava açmış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.
 
2015 KPSS ÖABT SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

Öğretmen adaylarının merakla beklediği KPSS sınavı 4-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. KPSS sınavlarının ardından ise ÖSYM adayları fazla bekletmedi ve KPSS soru ve cevapları yayımlandı. Soruların erişime açılmasının ardından KPSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak edilmeye başlandı. Ancak ÖSYM'den 2015 KPSS ve ÖABT sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. Son yıllarda geliştirdiği ve yenilediği alt yapısıyla sonuçları erken açıklayan ÖSYM KPSS sonuçlarını da erken bir şekilde açıklayacaktır.

ÖSYM KPSS ve ÖABT sonuçlarını yalnızca internet ortamından erişime açacak. Adaylara ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecek.

2015-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınav sonuçları ve ÖABT sonuçları ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfası sonuc.osym.gov.tr'den açıklanacak. Adaylar TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifreleri'yle sisteme giriş yapıp KPSS sonuçlarını öğrenebilecekler. Ayrıca KPSS sonuçlarına açıklanır açıklanmaz haberimizde yer alan bağlantı sayesinde erişebilirsiniz.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı öğretmen atamaları hakkında adayları üzecek bir açıklama yaptı. Nabi Avcı'nın katıldığı programda yaptığı açıklama "Bu yıl yapılmış olan KPSS sonuçları ve Alan bilgisi sınav sonuçlarına göre Ağustos ayında 37 bin kadro için Maliye Bakanlığı'ndan onay aldık" dedi. Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı yaptığı açıklamada ayrıca iki yıl içerisinde ücretli öğretmen sorununun da kadro ile çözüleceğini söyledi. Hükümet tarafından daha önce yapılan açıklamalarda öğretmen atamaları için telafuz edilen rakamın 47 bin olması sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından 37 bin öğretmen atamasının yapılacağı açıklaması, öğretmen adaylarını memnun etmedi, tepki topladı. Adaylar daha önce 47 bin olarak açıklanan öğretmen ataması rakamının düşmesi konusunda tepki gösterdiler ve bu tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getirdiler.

ÖSYM ADAY ŞİFRESİNİ KAYBEDENLER NE YAPACAK?

KPSS sonuçları için gerekli olan ÖSYM aday şifresini unutan öğrenciler yeni şifrelerini 3 yolla edinebilirler.

Şifrelerini unutan memur adayları ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden yeni şifre alabilirler. Ayrıca ÖSYM Sınav Merkezleri'nden veya ÖSYM Koordinatörlükleri'nden yeni şifre edinilebilir. 

KPSS ve ÖABT sonuçlarını görebilmeniz için ÖSYM’den aldığınız aday şifrenize ihtiyacınız var. Ancak bu şifreyi unuttuysanız ya da kaybettiyseniz paniklemeyin.

Bunun için ÖSYM’nin sitesine girerek ais.osym.gov.tr’den adresinden şifrenizi ücretsiz olarak yeniden alabilirsiniz. Siteye girdikten sonra “Şifremi Unuttum” alanına girerek yöneltilen soruları doğru yanıtlamanız gerekiyor.

Eğer internet ortamından şifre almayı başaramazsanız ÖSYM sınav koordinatörlüklerine veya LYS’de başvuru merkezi olarak görev yapan yetkilendirimliş başvuru merkezlerine geçirli nüfus cüzdanı veya pasaportunuzla şahsen başvurabilirsiniz. Bu merkezleri ÖSYM’nin internet sitesinden edinebilirsiniz. Unutmayın sizden başkası sizin adınıza şifre alamaz.

ÖABT NEDİR?

Eğitim fakültesi mezunlarına yani öğretmen adaylarına ek olarak getirilen bir sınavdır.Öğretmen atamalarında aşağıda belirtilen 15 branştaki öğretmen adaylarına Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri testlerinin yanı sıra ÖABT uygulanır.

ÖABT’NİN ÖĞRETMEN ATAMAYA ESAS OLAN KPSS PUANINA ETKİSİ NEDİR?

ÖABT’ ye katılan adayların KPSSP121 puanı hesaplanacaktır. Söz konusu alanlarda bu puan esas alınarak yerleştirme gerçekleştirilecektir. Soruların puan türüne etkisi şu şekildedir: Genel Yetenek Testi %15, Genel Kültür Testi %15, Eğitim Bilimleri %20 ve ÖABT %50.

EN YÜKSEK ATAMA ÖABT’YE GİRMEYENLERE YAPILIYOR

KPSS10 Puanlarına göre atamalar düşünüldüğünde alan sınavına girmeyen  Anaokulu Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenlikleri ve Din Kültürü öğretmenliklerinin atamaları en yüksek tutulurken ÖABT’ye giren öğretmenliklerin ise alımları minimum seviyede tutuluyor.
Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)