adscode
adscode

'KYK baskını' tartışması

KYK yurtlarında öğrencilerin su ısıtıcılarına el konulması sosyal medyada gündem oldu. Kimi öğrencilerin ucuza çay, kahve imkânları yasaklandığı için tepki gösterirken kimi ise yangın, elektrik çarpması gibi riskler nedeniyle uygulamayı destekledi.

'KYK baskını' tartışması
Yurtlar
Güncelleme : 04-Nov-23 17:00

Sosyal medyada yapılan yorumlar şöyle:

- Nolcak yani o su ısıtıcıları kalsa nolcak gençler geç vakite kadar ders çalışıyorlar kahve çay vb. içecekler içsinler ne olurki toplayınca eline ne geçti?

- Bir yangın çıksa denetim yok diye suclayacaksiniz kural bu kurallara uymayıp aliyorlarsa hâlâ ellerinden alinmasini hak ediyorlar.

- Herhangi bir kaçak elektrik, yangın tehlikesi için yasak olmalı ki kaldığım bir kyk’nın odası bu ucuz ürünler yüzünden yandı. Ama çözüm basit adam akıllı bir ısıtıcı, mini bir buzdolabı koymak. Zaten bunlar olduktan sonra kimsede gidip bu dandik seyleri almaz.

-Mevcut ekonomik şartlarda ögrenciler noodle-makarna gibi sağlıksız besinlerle beslenmek zorundayken KYK'da kettle bir nimet. Kantinlerde kahvenin minimum 5-10 TL olmasına karşın öğrencinin kettleı yasak değil de farz görmesi de gayet normal. Kaldı ki şu görüntü çok acımasız.

- Bunlar ucuz olduğu için yangın çıkarma ihtimalleri çok yüksek prizde unutan vs çok oluyo bu yüzden toplaniyor. Toplanması da gayet makul ama yerine 7/24 sıcak su hizmeti sunmaları gerekiyor.

- Yangın önlemi için yapıyorlar. Zihniyet çözüm üretmiyor sadece kolay olana kaçıyor. Açarsın en alt kata bi kafe ÜCRETSİZ çay kahve verirsin sorun kalmaz.

- Eğer böyle bir yasak varsa öğrenciye istediği zaman sıcak su verebilecek bir sistem kurmaları gerek.

- Uygulama doğrudur. Amacı kontrol elektrik tüketimi sonucunda yangın riskini önlemektir. Odalarda kalan öğrencilerin konforu düşürür ancak yangın riski kabul edilebilir bir risk değildir. Burda orta yolu bulmak için katlarda uygun noktalara sebil.

- Yurtların elektrik altyapısını güçlendirmek yerine baskın yapmayı tercih ediyorlar.

EĞİTİM AJANSI


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)