adscode
adscode

LGS için 4 ipucu!

Koronavirüs sürecinde zaman zaman uzaktan zaman zaman da okula gidip yüz yüze eğitimle Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sınavına hazırlanan 8. sınıf öğrencileri için artık son hafta.

LGS için 4 ipucu!
Sınavlar

Sınav gelecek hafta pazar günü gerçekleşecek. Peki, bu son bir haftada hem öğrenciler hem veliler ne yapmalı ne yapmamalı? Eğitim Uzmanı Özge Kolsuz Temur yanıtladı.

"EKSİKLERİ BELİRLEYİN, BİR ÇALIŞMA PROGRAMI YAPIN"

Koronavirüs sürecinde zor koşullarda hazırlıklara başladılar, maratonun artık sonuna geldiler. Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecek öğrenciler için artık son bir hafta. Sınav 6 Haziran pazar günü. Uzmanlara göre bu son bir hafta önemli. Öğrenciler önce son bir hafta için çalışma planı hazırlayıp bunu evin görünen köşesine asmaları gerekiyor. Çalışılan süreden çok verimli çalışmak gerek. Bunun için de konsantrasyonu artıracak molalar. Eğitim Uzmanı Özge Kolsuz Temur, "Hangi derse ne kadar süre ayıracaklarına karar verip taslak oluşturmalarını öneriyorum. Konsantrasyon artıracak zamanlar artırılmalı. Günün belli saatlerinde hobilere vakit ayrılmalı" tavsiyesinde bulundu.

"ÇALIŞILAN YER SINAV ORTAMI GİBİ OLMALI"

Eğitim Uzmanı Temur, bir de sınav ortamını çağrıştıran bir çalışma ortamına işaret etti. "Bas bas müzik dinleyerek TV karşısında değil, biraz daha sınava girecekleri ortama yakın fiziksel konumlar oluşturmalı" diye konuştu.

"YANLIŞ YAPILAN SORULARI DOĞRUYA ÇEVİRİN"

Ve son hafta için bir diğer ipucu, yanlış soruları doğruya çevirmek. Temur, "Yanlışlardan tekrar bir sınav yapsınlar. Yanlış yaptıkları soruları doğruya çevirmeleri, yanlışlarının üzerine gitmeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı.

VELİLERE LGS TAVSİYESİ

Velilere düşen görevse öğrencilerin kaygı düzeyini arttırmamak. Temur, "Ailelere de sesleniyorum. Onları dinleyelim, sınav sonucuna göre sevginin değişmeyeceğini, hayatın uzun maraton olduğunu mutlaka hatırlatıp rahatlatmak gerekiyor" dedi.

CNN Türk


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)