adscode
adscode

LGS'ye hazır olmak için bu tüyolara dikkat!

Uyku ve beslenme düzeninizi bozmayın, tekrar edeceğiniz konuları gün gün planlayın, deneme sınavı çözerken yanlışları gözden geçirin, elektronik kullanımını azaltın…

LGS'ye hazır olmak için bu tüyolara dikkat!
Sınavlar

LGS’ye sayılı günler kala, zihinsel hazırlık da çok önemli. Aylar hatta yıllardır sınava hazırlanan öğrencilerde, zaman yaklaştıkça “Ya başaramazsam” kaygısı da artmaya başladı. Bilnet Okulları PDR Bölüm Başkanı Begüm Özşener, bu noktada öğrencilere “Bu zamana kadar başardıklarınıza odaklanın; kendinize güvenin. Çalışmalarınızın karşılığını alacağınıza inanın” diyor. Peki, sınava hazır olmak için kalan zamanı nasıl değerlendirmek gerekiyor? Özşener’in önerileri şöyle:


- Son günlerde, daha fazla soru çözmek için uyku ve beslenme düzeninizi bozmayın. Planlı çalışmak, uyku ve beslenme düzeninizin korunmasına yardımcı olacaktır. Gün içinde üç ana öğün yemek yemeye özen gösterin. Çalışma aralarında sağlıklı atıştırmalıklar tüketin. LGS’den bir gün önce özellikle yağlı ve şekerli besin tüketmemeye dikkat edin. Günde 7-8 saat uyumaya özen gösterin. LGS’den bir gün önce uykuya dalmakta güçlük yaşarsanız, kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak aktiviteler yapın.

- Hangi dersleri ve konuları tekrar edeceğinizi gün gün planlayın. Bu şekilde son günleri geçirmek sınavdan önce yaşayabileceğiniz panik duygusunun da önüne geçecek, kaygınızı yönetmenizi kolaylaştıracak ve öz güveninizi artıracaktır.

- Bu süreçte deneme sınavlarınızı LGS sınav süresine ve kendi belirlediğiniz sıralamanıza eş değer bir şekilde planlayarak çözün. Sınav süreciyle eş güdümlü ilerlemek, stresinizi azaltarak kendinizi güvende hissettirecektir.

Tekniğinizi oluşturun

- Çözmüş olduğunuz deneme sınavlarında turlama tekniğini kullanın. Bu yöntemde çözemediğiniz soruların yanına işaret koyarak hemen diğer soruya geçiniz. Bu teknik sınav esnasında zaman kaybını önleyecektir. Tüm soruları gördükten sonra tekrar çözemediğiniz sorulara bakın.

- Soruları çok hızlı okumak bazen hataya sebep olabilir. O yüzden dikkatli ve anlayabileceğiniz bir hızda okuyun. Soruyu iyi analiz edin ve soru köklerinde yer alan “değildir, her zaman, asla” gibi ifadelere dikkat edin.

- Matematik sorularını çözerken kalem kullanın. Böylelikle zihinden işlem yaparken, yapılabilecek hataları en aza indirgemiş olursunuz. Görsel olarak yazdıklarınızı görmek hatanızı kısa sürede fark etmenizi de sağlayacaktır. Böylelikle zamanınızı verimli bir şekilde yönetirsiniz.

- Deneme sınavlarında daha önce yapmış olduğunuz hatalarınızı fark etmek şu an için bir fırsat. Doğrularını öğrenmek için hâlâ zamanınız var.

- Türkçe sınavına dahil olan sözel mantık soruları çözülürken soruda verilen tüm görsel okuma eklerinin sorunun çözümüne hizmet ettiği unutulmamalı. Soruda sözel olarak verilen bilgilerin tablolaştırılması ya da grafik çizimi sorunun çözümünü kolaylaştıracaktır.


Aktivite yapın

Bu süreçte teknolojik aletlerle çok vakit geçirmek yerine size iyi hissettirecek aktiviteler yapabilirsiniz. Örneğin; hafif tempolu bir yürüyüş ya da resim yapmak size kendinizi canlı ve pozitif hissettirecektir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)