adscode
adscode

Line'dan ilk açıklama

​Android ve iOS uygulaması olan Line hesaplarına yetkisiz giriş yapıldığı şikayetlerini araştıran Tokyo polis müfettişleri, Line şirketi yetkililerini acil olarak ifadeye çağırdı.

Line'dan ilk açıklama
Bilim Teknoloji
Line şirketinin 430 milyon üzerindeki kullanıcılarına uyarı ve şifrelerini değiştirmeleri için öneri mesajları yollamaya başladığı belirtilirken, şirketten resmi açıklama da geldi.

Dünyanın önde gelen mesajlaşma platformu LINE’ın Japonya’da LINE hesaplarına izinsiz erişim sağlandığı iddiasına ilişkin uygulama tarafından resmi açıklama dün akşam saatlerinde yapıldı. İşte o açıklamanın tam metni:

"LINE dünyanın her yerinde güvenli ve en dinamik hizmetleri sunarken kullanıcı mahremiyetini korumayı ve düzenli hizmet desteği vermeyi en önemli önceliği olarak görmektedir.
Kimi vakalarda, birden çok hizmet/ internet sitesinde sürekli aynı kullanıcı adı ya da şifreyi kullananların kişisel bilgilerine zayıf korumalı hizmet/internet siteleri üzerinden ulaşılarak LINE hesabına izinsiz erişim yapılabildiği görülmektedir.

Tüm dünyada giderek daha popüler hale gelmekte olan LINE, kullanıcılarını LINE’a özel bir şifre kullanmaları ve bu şifreyi düzenli aralıklarla değiştirerek kişisel bilgilerini korumaları doğrultusunda uyarıyor. Aynı zamanda kullanıcıların bilgilerini kamuya açıklamamaları da önem taşıyor.

Bunlara ek olarak kullanıcılar tanımadıkları kişilerden gelen mesajları engellemek için ayarlar menüsündeki “Mesajları Reddet” seçeneğini kullanabilir; istenmeyen mesaj, bağlantı ve reklamları engelleyebilir ya da rapor edebilirler. Aynı zamanda kullanıcıların tanımadıkları kişilerden gelen içerik ve bağlantıları açarken de özel bir dikkat göstermeleri önemlidir."
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)