adscode
adscode

Mimarlıkta gençlere özel program

İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi'nin 14 Mart tarihinde başlayacak ve 16 hafta boyunca devam edecek olan sertifika programı için başvurular başladı.

Mimarlıkta gençlere özel program
Kurslar
Güncelleme : 10-Feb-22 09:30

Stüdyo yürütücülüğünü Arman Akdoğan ve Ömer Devrim Aksoyak'ın üstlendiği, ücretsiz programa son başvuru tarihi 27 Şubat 2022.

 AURA İstanbul 2022 yılı Bahar Dönemi Sertifika Programı, mimari ve kentsel tasarım sürecini hem teorik hem de pratik düzeyde ele almak, disiplinler arası bakış açısı geliştirmek ve kendi özel ilgi alanları üzerinde çalışma olanağı bulmak isteyen genç meslek insanlarına kapılarını açıyor.

Programa mimari, iç mimari ve kentsel ölçekte araştırma ve proje üretmek isteyen, tüm disiplinlerden lisans mezunları başvuruda bulunabiliyor. Sertifika Programına başvurmak için gerekli olan lisans derecesi; mimarlık, şehir ve bölge planlama, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, endüstri ürünleri tasarımı, plastik sanatlar gibi mimarlık, tasarım ve mühendislik fakültelerinden olabileceği gibi sosyoloji, antropoloji, edebiyat, ekonomi gibi sosyal bilimler bölümlerinden mezun olmuş ve mimarlık/şehircilik üzerine çalışmak isteyen herkesi kapsıyor.

Bahar Dönemi boyunca, koronavirüse yönelik alınan önlemler nedeniyle, tüm seminer, konferans, etkinlikler online platformlarda gerçekleşecek; stüdyo görüşmeleri ise hem online hem de fiziksel mekanda, hibrit bir formatta düzenlenecek. İstanbul'da ikamet etmek programa katılım şartı olmamakla birlikte, katılımcıların program kapsamında düzenlenen, hem dijital hem de fiziksel etkinliklerin dinamik yapısına uyum sağlamaları ve dönem boyunca tam zamanlı olarak programda yer almaları bekleniyor. Başvurular arasından seçilecek tüm katılımcılar ücretsiz olarak programda yer alma hakkı kazanacak.

Başvuru için Gerekli Belgeler:

  1. Niyet Mektubu:

– Katılımcı adayının programa katılma amacı ve hedeflerini kaleme aldığı metin

– Katılımcı adayının bireysel ilgi alanları doğrultusunda program kapsamında geliştirmeyi planladığı, İstanbul ile ilgili araştırma/tasarım projesini kaleme aldığı kapsamlı ve açıklayıcı metin

– Katılımcı adayının program kapsamındaki online ve fiziksel etkinliklere yönelik görüşlerini paylaştığı metin

  1. Güncel Özgeçmiş (CV)
  2. Çalışmaları İçeren Dosya (Portfolyo)
  3. İngilizce Yeterliliği Gösteren Sınav Sonuç Belgesi (Program başvurularında ön koşul değil, tercih nedenidir.)

Programın İçeriği

Programın omurgasını oluşturan Araştırma Tabanlı Tasarım Stüdyosu, geleneksel mimari stüdyo pratiklerinin sınırlarını aşarak, güncel kentsel sorunlara disiplinler arası bakış açısıyla yaklaşıyor. 2022 Bahar Dönemi'nde “Araştırma Tabanlı Tasarım Stüdyosu'nda, katılımcıların bireysel ilgi alanı ve deneyimleri doğrultusunda belirleyecekleri proje ve araştırmalar, Arman Akdoğan ve Ömer Devrim Aksoyak yürütücülüğünde geliştirilecek.

 

Stüdyonun başlangıç bölümünde, katılımcılar grup çalışmalarına yoğunlaşacak. Sonrasında, kendi ilgi alanı ve deneyimleri doğrultusunda, İstanbul'a ilişkin proje ve araştırma konusunu netleştirip, stüdyo yürütücülerinin danışmanlığında çalışmalarını geliştirme fırsatı bulacaklar.

Hazırlanan içerik, stüdyo kapsamında yapılan çalışmaları destekleyecek tarihsel-kuramsal, ayrıca teknik yönteme ilişkin seminer dizilerine, disiplinler arası nitelikte tartışma ve buluşma ortamı sağlayan Cumartesi AURA' sı konferanslarına, Exlibris AURA kitap söyleşilerine, AURA Forum tasarımcı buluşmalarına, kolektif düşünme ve üretime yönelik atölye ve gezilere katılma olanağı sunuyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)