adscode
adscode

'Misyonu Yeni Baştan İnşa Etme'

Başbakan Erdoğan’ın, “O imam hatip okullarının mezunları Türkiye’yi yeni baştan inşa ediyor” derken kastettiği isimlerden biri de Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer olsa gerek.

'Misyonu Yeni Baştan İnşa Etme'
Haberler


Zira kendisinden önceki AKP’li iki bakan gibi kısmi değişikliklerle yetinmeyip, eğitim sistemini yeni baştan inşaya girişen Dinçer, Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu. Erdoğan ile tanışmasını sağlayan da İmam Hatip çevresi.
1980 sonrasında İslamcı gençlik, İstanbul’da evlerde düzenledikleri sohbet toplantılarında bir araya gelmeye başlamıştı. İstanbul’da yeniydi Dinçer. 1977’de lisansüstü eğitim için gelmişti kente, geniş bir çevresi yoktu. Nakşibendi tarikatının Gümüşhanevi Dergahı Şeyhi M. Zahit Kotku’nun sohbetlerini izliyor, bir yandan da bu ev toplantılarına katılıyordu. (Soner Yalçın, Hürriyet, 11 Şubat 2007)
Dinçer’in Erzurum’dan üniversite arkadaşlarıyla, Erdoğan’ın İmam Hatipli arkadaşlarını ahbaptı. O sayede bir toplantıda karşılaştılar, kısa sürede sağlam bir dostluk kuruldu aralarında. Dünya görüşleri ortaktı. Ayrıca Prof.Dr. Sabahattin Zaim, ikisinin de saygı duyduğu hocalarıydı.
Zaim, Dinçer’in yaşamına yön veren kişiydi aynı zamanda. 1976 yılında Kıbrıs’tan dönerken uçakta hocanın yanına oturmuş, “Hocam işletme fakültesi üçüncü sınıfta okuyorum. Bana bir tavsiyeniz olur mu?”  diye sormuştu. Hoca da Anadolu’nun bir kasabasından çıkıp, terzi olan babasının kısıtlı imkanlarıyla okumaya çalışan bu gence akademisyenliği tavsiye etmişti. 

























Hürriyet-Faruk Bildirici yazının devamını okumak için tıklayın





Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)