adscode
adscode

Müdür yardımcılarına 'müdür ol' baskısı!

Milli Eğitim Bakanlığının talimatı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin, görev süresi sonlanan okul müdürleri yerine, müdür yardımcılarının vekalet etmesi yönünde dilekçe vermeleri için baskı yaptığı…

Müdür yardımcılarına 'müdür ol' baskısı!
Eğitim
"Milli Eğitim Bakanlığı`na Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmelik" sonrasında Türkiye çapında bütün eğitim kurumlarında 4 yılı dolduran eğitim yöneticilerinin görevleri sonlandırılmıştı.  Alınan bilgilere göre, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden okul müdür yardımcıları aranarak “yeni okul müdürü atanana kadar, müdürlüğe vekalet etmek istiyorum” şeklinde bir dilekçe ile başvuru yapılması isteniyor.

Mevcut okul müdürleri, Bakanlığın atamalar için açıkladığı takvimi uygulamadığını söyleyerek, kendilerinin görevde olduklarını belirtip bu duruma tepki gösterdiler. İzmir milletvekili Erdal Aksünger ise yaptığı açıklamada “Milli Eğitim Müdürlükleri, tayini edilmemiş ya da emekli olmamış mevcut okul müdürlerinin yerine, yeni müdürler göreve başlayana kadar vekaletle okul müdürü atıyorlar. Bu sabırsızlıklarının nedenini merak ediyorum.  

Yaptıkları tamamen kanunsuz ve dolayısı ile hükümsüzdür. Son iki haftadır iki Cumhurbaşkanı, iki başbakanla yönetilen Türkiye’de şimdi de okullar iki müdürle idare edilecek. Anayasayı ve kanunlara uymama devletin başından sonuna kadar her yere sirayet etmiş” dedi. 16 bin okul müdüründen, 8 bininin görevden alındığını belirten Erdal Aksünger “Görünen o ki 2014-15 Eğitim Öğretim dönemi de geçmiş yıllarda olduğu gibi büyük sorunlarla açılacak. Yıllarını eğitime adamış birçok okul müdürünün yerine, sadece siyasi ve ideolojik olarak AKP’ye yakın olduğu için müdür koltuğuna oturacak birçok isim atandı. Bu durum bir çok okulda kaos yaratacaktır. Bakanlık sevilen sayılan okul müdürlerini, öğrenci ve velilerden bir an önce uzaklaştırmak için bu yönteme başvuruyor. Tepkilerden korkuyorlar” dedi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)