adscode
adscode

Müfettiş yönetmeliği yargıya taşınıyor

Anadolu Eğitim Sendikası Eğitim Müfettişliği Yönetmeliği'ni yargıya taşıyacağını açıkladı.

Müfettiş yönetmeliği yargıya taşınıyor
Sendikalar
Güncelleme : 18-Mar-22 14:03

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ Eğitim Müfettişliği Yönetmeliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Eğitimci olmayanların eğitim müfettişi olmalarının kabul edilemez olduğunu dile getiren Öğretici, eğitimci olmayan eğitim müfettişliğine, 35 yaş şartı ve sözlü sınav başta olmak üzere ilgili düzenlemeyi yargıya taşıyacaklarını ifade etti.

Öğretici şunları söyledi: "MEB Eğitim Müfettişliği Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanmış, Eğitim Müfettişliği Yardımcılığı için en az sekiz yıl öğretmenlik şartı var iken diğer fakülte (hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme) mezunlarına da eğitim müfettişliği yardımcılığı için başvuru imkânı getirilmiştir.

Eğitim müfettişliği yapacak kişiler ünvanın adında da olduğu gibi eğitimin içinden gelmelidir.

Aynı zamanda öğretmenler için öngörülen 8 yıl şartının yanında 35 yaş sınırı getirilmesi geç göreve başlayan bir çok meslektaşımızın başvurusuna engel taşımakta, tecrübeli öğretmenlerin eğitim müfettiş yardımcısı olmalarının önünde engel olmaktadır.

Yazılı sınavın yanında bir çok alımda olduğu gibi ehliyet ve liyakatten uzak sözlü sınav uygulamasının da sendikamız tarafından kabul edilemez olduğu bilinmelidir.

Tüm bu nedenlerle ilgili yönetmeliği yargıya taşıyacağımızı tüm kamuoyu bilmelidir."

MEB Eğitim Müfettişleri Yönetmeliği'nin ayrıntıları için tıklayın


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)