adscode
adscode

Nasıl bir eğitim, nasıl bir gelecek?

Nasıl bir gelecek, nasıl bir eğitim ve nasıl bir gençlik konusunda kararımızı verebildik mi? Bu konuda kafamız o kadar karışık ki sürekli yeni kararlar alıyor ve her defasında eğitim sistemini daha da içinden çıkılmaz hale getiriyoruz.

Nasıl bir eğitim, nasıl bir gelecek?
Milliyet Diyalog

Aslında nasıl bir eğitim istediğimiz Cumhuriyet’in kuruluş ilkelerinde, Anayasamızda ve Milli Eğitim Temel Kanunu’nda yer alıyor ama görünen o ki o elbise artık bize dar geliyor ya da yeni açılımlar söz konusu.

Fabrika ayarlarına dönülmesini isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Çünkü sayısal anlamda çok yol kat etsek de kalitede ciddi sıkıntılarımız var.


Milli Eğitim Şûraları bunun için toplanır. Çok yararlı olduğu dönemler de oldu ama yeni Şûra’ya sanki çok hazırlıksız gidiliyor.

Nasıl ki eğitim “Milli” ise Şûra da “Milli” olmalı ve toplumun her kesimini kapsamalıdır. Çünkü ülke de gelecek de hepimizin!..

Akademik takvim

2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi belli oldu.

Görünen o ki pandemi koşulları hiç dikkate alınmadan hazırlanmış. Oysa zor bir süreçten geçiliyor ve eğitim kayıpları inanılmaz boyutlarda. Öğretmenlerimiz de velilerimiz de çok yoruldu.

Öğrenciler ise zaten en mağdur olanı...

İşte takvim:

1. Ara Tatil: 15-19 Kasım 2021.

Yarıyıl tatili: Birinci dönem 21 Ocak’ta sona erecek. İkinci dönem 7 Şubat’ta başlayacak.

2. Ara Tatil: 11-15 Nisan 2022.

Yaz tatili: Öğretim yılı 17 Haziran Cuma günü sona erecek ve yaz tatili başlayacak.

Pandemi koşulları göz önünde bulundurularak, bu döneme ait çok özel bir eğitim takvimi uygulanabilirdi ama belli ki MEB bir an önce normalleşmek istiyor.

Kasım ve nisanda pencereler açık ders yapılabilir ama kış koşullarında çok zor!

Hele ki kalabalık sınıflarda, hele ki maskeyle!

Ara tatil ille de yapılacaksa takvim, bölgelere göre daha esnek olabilirdi.

Bu arada yorulanın, tatil gereksinimi duyanın sadece öğrenciler olmadığı asla unutulmamalı!

Öğretmenlerimiz, ara tatildeki seminerlerin özellikle online olmasını istiyor. Çalışan veliler için de o döneme yönelik evden çalışma dönemi getirilebilir.

Yeni bir uygulama getirildiğinde her yönüyle düşünülmesinde sonsuz yarar var. Yoksa kâğıt üzerindeki güzel projeler, uygulamaya aynı güzellikte yansımayabiliyor!..


YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)