adscode
adscode

Ne düşündüğünüzü tahmin eden klavye

İngiliz yazılımcılar, kullanıcıların bir sonraki adımda yazacakları kelimeyi tahmin eden ‘’Swiftkey Klayve’’ adlı bir uygulama yarattı.

Ne düşündüğünüzü tahmin eden klavye
Bilim Teknoloji
’Swiftkey Klayve’'nin algoritması, zamanla kullanıcıların ne yazdıklarını öğrenebiliyor. Şu an Android işletim sistemli telefonlarda bulunan uygulama Eylül’de iPhone sahibi kullanıcılar tarafından da kullanılabilecek.
Uygulama zamanla kullanıcıların alışkanlıklarını, kiminle konuşmak istediklerini nereye gitmek istediklerini, beğendiklerini ve beğenmediklerini öğreniyor.

‘’Swiftkey Klavye’’ telefonların klavyelerinin yerini alarak, kullanıcıların dilini ve kişisel yazma stillerini anlıyor.

Kurucu ortak ve baş teknoloji sorumlusu Ben Medlock ‘’Swiftkey klavyenin son versiyonu ile kullanıcılara bekledikleri gibi daha sezgisel ve kişisel deneyim yüklü bir klavye sunuyoruz’’ dedi.
Uygulama 2010 yılında lanse edilmiş ve Android’in dünya genelinde en çok satan uygulamalarından biri olmuştu. Yeni güncellemeyle, yazılacak kelimenin tahmininin yanı sıra sonrasında kullanacağınız ifadeyi de tahmin edebilecek bir çok yenilik yapılacak.

Swiftkey’in pazarlama kurulu başkanı Joe Braidwood’un MailOnline’a belirttiğine göre, uygulama iOS 8 için önümüzdeki Eylül'de hazır olacak. Firma Cambridge Üniversitesi mezunu Jon Reynolds ve Doktor Ben Medlock tarafından kuruldu. Reynold fikrin çıkış yeri olarak ise ‘’ Bir gün bir devlet servisinde gördüğüm biri Blackberry telefonu ile son derece beceriksiz mesaj yazıyordu ve bunun üzerine Ben’le bunu nasıl geliştirebileceğimiz hakkında konuşmaya başladım’’ dedi.

Jon Reynolds ayrıca "Uygulamanın herkes tarafından kullanılabilmesi için ücretsiz olmasına karar verdik, Swiftkey klavyenin ücretinin kullanımı önünde bir bariyer oluşturmasını istemeyiz’’ dedi.ntvmsnbc

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)