adscode
adscode

Öğretmenler online seminer istiyor

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıl online yapılan seminerlerin yüz yüze yapılacağı duyurdu. Online beklentisiyle plan yaptıklarını belirten öğretmenler, kararın geri çekilmesini talep ediyor.

Öğretmenler online seminer istiyor
MEB
Güncelleme : 15-Oct-23 14:09

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıl online yapılan Kasım ara tatilindeki seminerlerin yüz yüze yapılacağı duyurdu. Online beklentisiyle plan yaptıklarını belirten öğretmenler, kararın geri çekilmesini talep ediyor.

Konuyla ilgili Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “13-17 Kasım 2023 tarihleri arası yapılacak olan Mesleki Eğitim Çalışmalarını öğretmenlerimizin http://eba.gov.tr üzerinden online izlemesi yerinde bir karar olacak ve aile hasreti çeken öğretmenlerimizi mutlu edecek, moral, motivasyonlarını artıracaktır” dedi.

Öğretmenlerin son dakika kararıyla mağdur olduğunu belirten Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ise “Öğretmenlerimizin, Sayın Yusuf Tekin’nden beklentisi, daha önceki yıllarda da uygulandığı gibi, gittikleri yerde yüz yüze seminere katılma imkanı sunulmasıdır. Bu son derece makul talebe MEB’in kayıtsız kalmayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici de şunları söyledi: " "Aileler ayrı kalmış, daha önceden çevrimiçi olan mesleki çalışmaların son dakika kararı ile yüz yüze yapılması doğru değildir. Öğretmenler sn @Yusuf__Tekin'den olumlu haberleri bekliyor."

Sosyal medyada gündem 

Öğretmenlerin sosyal medyadaki paylaşımları ise şöyle:

- Seminer online olmalı.İnternet çağındayız. 3 saat ek ders vereceksiniz milletin mazot parası bile olmayacak.İlçeden ilçeye gidiyoruz. Yüzyüze seminere hayır…

Okulda onlıne izleyeceğimiz seminer için neden okula gidiyoruz ki?

- Birçok öğretmen bi süreç için plan yaptı bilet aldı. Sen başında bu karar alınmış olsaydı bir nebze kabul edilebilirdi.

- Madem online olacak seminer, tüm öğrenciler tatildeyken öğretmenler neden okulda olacak anlamak mümkün değil.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)