adscode
adscode

Öğretmenler "yönetmeliğe bağlı alan değişikliği" istiyor

Öğretmenler MEB'e sesleniyor: "Yönetmeliğe bağlı alan değişikliği istiyoruz"

Öğretmenler "yönetmeliğe bağlı alan değişikliği" istiyor
Eğitim
"Bizler Milli Eğitim Bakanlığı'nda kadrolu olarak çalışan öğretmenleriz. Milli Eğitim Bakanlığı da norm fazlası olarak 40 binin üzerinde öğretmen beklemektedir. Normal zamanda yönetmeliğe bağlı alan değişikliği bütün normlar açılarak yapılır, hem öğretmenler uzmanı olduğu alana geçer hem de norm fazlası sorunu ortadan kalkardı. Maalesef Milli Eğitim Bakanlığı son 3 yıldır yönetmeliğe bağlı alan değişikliği yapmamaktadır. Bu durum da norm fazlası öğretmen sayısını ciddi anlamda arttırmıştır.

Norm fazlası olarak bekletilen öğretmenin de ülke ekonomimize büyük zararı olmaktadır. 40 bin öğretmenin norm fazlası olması demek ayda 200 milyon TL ekonomimizin zarara uğraması demek. Yılda ise 2,5 milyar TL ülke ekonomisinin zarara uğraması demektir.

Norm fazlası olan öğretmenlerin yarısı resen(zorunlu) atama ile boş olan normlara atanabilir; ama diğer yarısına hiçbir şekilde boş norm bulunmamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetmeliği aynen yayınlayarak ve bütün normları açarak yapacağı alan değişikliği norm fazlası öğretmen sorununu ortadan kaldıracaktır aksi halde kısıtlı yapılacak alan değişikliği ile norm fazlası öğretmen sorunu hiçbir şekilde çözülemeyecektir.

Ülke genelinde öğretmen açığı 100 bini geçmiştir. Yapılacak resen atamalar ile ve Yönetmeliğe bağlı alan değişikliği ile öğretmen açığı 60 binin altına düşecektir ve öğretmen açığı sorunu da ciddi anlamda azalacaktır. 

Örnek ile açıklayacak olursak Antalya ilinde sınıf öğretmeni açığı hiç yok ve binin üzerinde sınıf öğretmeni norm fazlası olarak beklemektedir. Antalya genelinde de 5 binin üzerinde diğer branşlarda öğretmen açığı bulunmaktadır. Sınıf öğretmeni olup da ikinci üniversite Matematik öğretmenliği bitiren öğretmene yönetmeliğe bağlı alan değişikliği hakkı verilirse o öğretmen Matematik öğretmenliğine geçecek ve Sınıf öğretmeni norm fazlası azalacaktır. Başka branşta olup da sınıf öğretmenliği yapan öğretmenler de bulunmaktadır, onlara da kendi alanlarına geçiş hakkı verilirse sınıf öğretmeni norm fazlası sorunu ortadan kalkacaktır ve öğretmen açığı azalacaktır. 

Yukarıda verdiğimiz sadece 1 örnektir bunun binlerce örneği mevcuttur. Yönetmeliğe aynen bağlı kalarak yapılacak alan değişikliği ile öğretmenler boş normlara alan değişikliği yapacağı için yerleri boşalacaktır ve boşalan yerlere de norm fazlası öğretmenler yerleşecektir. 

Siz değerli büyüklerimizden isteğimiz alan değişikliğinin yönetmeliğe aynen bağlı kalınarak ve bütün normların açılarak yapılmasıdır. Aksi takdirde yapılacak alan değişikliği norm fazlası öğretmen sorununu hiçbir şekilde halletmeyecektir."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)