adscode
adscode

Öğretmenlerden mülakat mektubu

Mülakata karşı çıkan öğretmenlerden yetkililere açık mektup: "Bizler 2016'da ve 2017'de yaşananları tekrar tecrübe edip 2023 mülâkat kurbanları olarak anılmak istemiyoruz. Kimsenin emeği boşa gitmesin."

Öğretmenlerden mülakat mektubu
Eğitim
Güncelleme : 08-Nov-23 15:02

Öğretmenler mektuplarında şu ifadelere yer verdi:

"11 Nisan 2023 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan kamuda mülâkatların gereken hâller dışında kaldırılacağını açıkladı. Bir ay sonra 12 Mayıs 2023 günü dönemin Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer öğretmenliğin de zorunlu haller dışında tutulduğunu ve öğretmenlikte de mülâkatların kaldırılacağını açıkladı. Aynı günün akşamında BBP Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici Habertürk Seçim Özel programına konuk oldu ve kendisine Cumhurbaşkanımızın kamuda mülâkatları kaldırılması vaadi soruldu. Sayın Mustafa Destici de soruyu öğretmenler üzerinden örneklerle cevapladı. Sayın Mustafa Destici öğretmenlere yapılan mülâkatlarda sınavdan 90 alanın mülâkatlarda hiçbir sebep olmaksızın 60 verilerek elendiğini, sınavdan 60 alanın ise mülâkatlarda 100 verilerek haksızca atamalar yapıldığını, konuyu Cumhurbaşkanımıza götürdüğünü, Cumhurbaşkanımızın konuyu araştırdıktan sonra mülâkatlarda dönen usulsüzlükleri teyit ettiğini ve bunun üzerine 2018'den itibaren Cumhurbaşkanımızın mülâkatlarda KPSS puanına göre yuvarlama yapılarak puan verilmesi talimatı verdiğini ama artık inşallah bunların tamamen kaldırılacağını açıkladı. 

Genel seçimler bitti ve kabine değişti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin oldu. 11 Eylül 2023'te katıldığı televizyon programında "Benden öncekilerin sözleri beni ilgilendirmez. Mülâkatları mülâkat gibi yapacağız." dedi ve bizleri şoka uğrattı.

Yusuf Tekin, MEB'de müsteşar iken 2016'da ve 2017'de mülâkatlarda tatsız olaylar yaşanmıştır. KPSS puanları düşük olanların mülâkatlarda puanları şişirilerek haksızca atanmalarına imkan sağlanmıştır. KPSS'de dereceye girenlerden mülâkatlarda elenenler olmuştur. 20 farklı komisyonun 20'si de puanlama objektifliği açısından oldukça zayıf kalmıştır. Gelen şikayetler sonucu mülâkatlarda haksızlık olduğu Sayın Mustafa Destici'nin çalışmalarıyla Cumhurbaşkanımıza ispatlanmıştır. Bunun üzerine bizzat Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 2018'den beri öğretmenlik mülâkatlarında bizzat KPSS puanlarında yuvarlama yapılmaktadır. Örneğin 86.3 alan öğretmene mülâkatta 86 verilmektedir.

Şimdi mülakatları aklamak için mülakatlarda kamera olacak diyorlar. Allah aşkına size sormak istiyorum: Torpille veya referansla haksızca yüksek puan alan biri gidip "Ben haksızca yüksek puan aldım." diye itiraz eder mi? Olan gene garibana olacak. Ayrıca 20 farklı komisyonun hepsi aynı objektiflikte puan verebilir mi? Her bir komisyondan 20 farklı puan alabilirim. Virgüllerin bile atamayı etkilediği böyle bir sınavda mülakatların ne kadar fazla mağduriyetlere yol açacağını hayal edebiliyor musunuz?

 Aramızda depremde yakınlarını kaybetmiş veya evleri yıkılmış olsa bile ders çalışıp KPSS'de yeterli puanı alan ve atama bekleyen arkadaşlarımız var. Cumhurbaşkanımızın sözüne güvenip her türlü olumsuzluğa rağmen ders çalışmayı bırakmayan arkadaşlarımız var. Eşlerine, çocuklarına ve ailelerine ayıracakları vakitleri sırf onlara daha güzel bir gelecek sunabilmek için ders çalışmaya ayıran anneler ve babalar var. Evlenmek ve yuva kurmak için atanmayı bekleyenler var. Şimdi geldiğimiz noktada kendime soruyorum: Bu mu olacaktı ödülü? Şimdiden gruplarda torpil muhabbetleri dönüyor. İnsanlar Cumhurbaşkanımıza güvendiğimiz ve oy verdiğimiz için bizimle dalga geçiyor. Dereceye giren insanlara, normalde atanamayacak kişiler "Atamanız garanti değil. Ama biz gerekirse en tepeden referans bulup mülakatlarda atanacağız. Bu fırsat bir daha ayağımıza gelmez. Bir daha ders çalışmak istemiyoruz." şeklinde söylemlerde bulunuyorlar ve biz sadece kahroluyoruz. Türkiye Yüzyılı böyle mi olacaktı?

 Bizler 2016'da ve 2017'de yaşananları tekrar tecrübe edip 2023 mülâkat kurbanları olarak anılmak istemiyoruz. Kimsenin emeği boşa gitmesin. Verilen sözlerin tutulmasını ve mülakatların kaldırılmasını talep ediyoruz. Eğer genel seçimlerde verilen sözler tutulmazsa yerel seçimlerde verilecek vaatlere nasıl inanalım? Türkiye Yüzyılı’nın ilk günleri liyakat arayışı ile başlamamalıydı."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)