adscode
adscode

Okul alanının camiye ayrılmasına tepki

Samsun Müftülüğü’nün isteği ile Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi’nin bulunduğu arazinin Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesi protesto edildi.

Okul alanının camiye ayrılmasına tepki
Türkiye'den Haberler
Samsun’un İl Müftülüğü, Samsun Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi’nin bulunduğu alana 10 bin kişilik cami yapılması için geçen yıl çalışma başlattı. Geçen Temmuz ayında Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan imar düzenlemesi ile okul alanı kullanımı, cami yapımı için dini tesis alanı kullanımına dönüştürüldü. Bölge Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredildi. Atakum Kent Konseyi, yürütmenin durdurulması istemiyle Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Okulda eğitim gören 300 öğrencinin yıl sonunda Gelemen YİBO’ya taşınmasına karar verildi.

Öğretmen ve veliler eylem yaptı
Konunun gündeme gelmesiyle öğrenci, veliler ve sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi. Türk Eğitim-Sen üyeleri okul önünde eylem yaptı. Grup, okul alanına cami yapılması kararının durdurulmasını istedi.

Türk Eğitim-Sen Samsun Şubesi Başkanı Levent Kuruoğlu, şöyle konuştu:
"Bu caminin birçok yere yapılma imkanı varken neden ısrarla bu alana yapılmak istendiğini anlamıyoruz. Camilerin yanına medrese, kütüphane, aşevi yapan atalarımızdan sizlere okulları yıkıp yerine cami yapma kültürü kaldı.”

Okul Aile Birliği Bakanı Nihal Gürpınar da okulun taşınmasına tepki gösterdi. Velilerden İsa Sandık, bir restoranda garson olarak asgari ücretle çalıştığını anlatırken okulun taşınması halinde çocuğunun servis ücretini ödeyemeyeceğini söyledi.

Türkiye’deki 6 okuldan 1’i
Samsun’da 48 yıl önce hizmete giren okulda 26 öğretmen ve 300 öğrenci bulunuyor. Türkiye’deki 6 Tarım Meslek Lisesi’nden birisi olan okulda okul binasının yanı sıra 110 öğrenci kapasiteli yurt binası, hayvan hastanesi, kütüphane, halı saha, çim saha, laboratuvarlar, 11 lojman, spor salonu, kütüphane, konferans salonu ve çeşitli idari binalar var. 30 öğrencinin il dışından geldiği kurumda Avrupa Birliği desteği ile Portekiz, Macaristan, Bulgaristan ve Romanya ülkeleri ortaklığıyla ’21’inci yüzyılda iklim değişiklikleriyle yüzleşme’ projesi gerçekleşiyor. Proje kapsamında 24-28 Şubat’ta 30 yabancı öğrencinin gelmesi bekleniyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)