adscode
adscode

Okul Öncesi Öğretmenleri Zorunlu Eğitim İstiyor

​35 bin Okul öncesi öğretmeni 2009 da başlayıp 2012 de sonlanan "zorunlu okul öncesi eğitimi"nin tekrar başlatılmasını ve mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar.

Okul Öncesi Öğretmenleri Zorunlu Eğitim İstiyor
Eğitim



"Okul öncesi eğitim temeldir..

Eğitimin, temeli okul öncesi eğitimdir. Okul öncesi eğitim zorunlu olsun sözü verildi tutulmasını bekliyoruz bu bizim hakkimizdir ve emeğimizdir.

2015 yılındayız teknoloji gelişiyor.Eğitimde gelişmeli okul öncesi eğitim zorunlu olsun bekliyoruz.

Okul öncesi eğitimi temel eğitimdir.Okul öncesi eğitim ilk adımdır bu adım atlanmamalı.Okul öncesi eğitim ilk aşamadır.

Okul öncesi eğitim en önemli basamaktır.

Okul öncesi eğitim, eğitimin vazgeçilmezidir.

Okul öncesi eğitim hem ilkokula hem hayata hazırlar.

Eğitimde fırsat eşitliği için, her çocuk Okul öncesi eğitim alma hakkı vardır... 2015 eylül atamasında 80.13 ile kapatan bölüm 11 bin başvuru ile rekora koşuyor. Zorunlu olacak diye fen ana dolu lise çıkışlı öğrenciler bu bölümü okudu 2012 den bu zamana kadar bölüm olarak sıkıntı yaşamaktayız. Artık bir çare bulunmasını istiyoruz. Alt yapımız yok, çocukları taşımalı eğitime dahil edemeyiz gibi sözlerle geçiştirilemeyecek kadar önemli 0-6 yaş dönemini daha ne kadar görmezden geleceksiniz. yönetmelik değişikliği ile sınıf sayısına sınır kalktı bu şekilde müdür istediği kadar öğrenciyi sınıfa kayıt edebilecek resmen bu yönetmelikle okul öncesi öğretmenlerini bakıcı statüsüne sokmuş oluyorsunuz .bütün illerde bir anda zorunlu yapmak zor olabilir ama en azından pilot iller secin ve artık şu zorunluluğu başlatın.2016 şubat atamasında dolgun kontenjan görmek ümidiyle..."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)