adscode
adscode

"Okul öncesinde yüz yüze eğitim risk taşıyor"

AES, okul öncesinde yüz yüze eğitim, öğretmenlerin haftada bir gün okula gitmesi, uzaktan eğitimde yaşanan sorunlar için MEB’e resmi yazı yazdı.

"Okul öncesinde yüz yüze eğitim risk taşıyor"
Sendikalar

İŞTE AES'in AÇIKLAMASI:

Bilindiği üzere; dünyayı etkileyen korona virüsten dolayı ülkemizde de hasta sayısı artmış ve sonuçlarından korunmak için okullarda yüz yüze eğitime ara verilmiştir. Şu anki duruma göre 23 Kasım-4 Ocak arası öğrenciler uzaktan eğitim yoluyla eğitime devam edeceklerdir. Salgın kaynaklı riskler okul öncesi öğretmenleri ve öğrencileri için de geçerli iken ilk planlamada olmamasına rağmen sonradan verilen bir kararla okul öncesi eğitime yüz yüze devam edilmesi büyük bir risk taşımaktadır. Bu karar gözden geçirilmeli, ani verilen kararlar yerine paydaşlarla bir araya gelinebilmelidir.  

Öğretmenlerin haftada bir gün okula gitme zorunluluğu kaldırılmalı, uzaktan eğitim yapabilen öğretmenler zümre istişaresini uzaktan iletişim yoluyla da yapabilirler.

Uzaktan eğitim süreci yine tam olarak planlanmamış eksiklerle doludur. Anadolu Eğitim Sendikası olarak bu eksiklikleri tespit ederek Milli Eğitim Bakanlığa başvuru yaptık ve daha fazla düzenleme yapılmasını talep ettik.

 

Anadolu Eğitim Sendikası

 

Sayı : 2024-20/6063                                                                                         Tarih:23/11/2020

Konu: Uzaktan Eğitimde Soru İşaretleri, Okul Öncesinde Yüz Yüze Eğitim

 

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

 

    İlgi:  a)  26.08.2020 Tarih ve 2020/11 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi

  1. b) 11.2020 Tarih ve 16964289 Sayılı MEB Genelgesi

            

             Bilindiği üzere; dünyayı etkileyen korona virüsten dolayı ülkemizde de hasta sayısı artmış ve sonuçlarından korunmak için okullar yüz yüze eğitime ara verilmiştir. Şu anki duruma göre 23 Kasım-4 Ocak arası öğrenciler uzaktan eğitim yoluyla eğitime devam edeceklerdir. Ancak uzaktan eğitim süreci ile ilgili olarak sendikamızın tespit ettiği aşağıdaki soru işaretleri giderilmelidir.

  • Okul Öncesi öğrenci ve öğretmenlerinin salgın sürecinde riske edilerek yüz yüze eğitime devam etmeleri yeniden düzenlenmeli ve bu yanlıştan dönülmelidir.
  • Öğretmenlerin haftada bir gün okula gitme zorunluluğu kaldırılmalıdır. Öğretmenler zümre istişaresini uzaktan iletişim yoluyla da yapabilecektir.
  • Uzaktan eğitime erişim sorunu olan öğrenci ve öğretmenlere tablet, KDV indirimi, kotasız internet v.b. destek sağlanmalıdır.
  • İnternet erişimi olmadığı için EBA destek noktasından faydalanmak isteyen öğrenciler sokağa çıkma yasağı olduğu için bu noktalardan faydalanamayacaklardır. Bu çocuklarımızın internete erişimi sağlanmalıdır.
  • EBA üzerinden bazı dersler tanımlanamamaktadır. Örneğin Serbest Etkinlikler. TTK çizelgesine göre öğretmen ilkokullarda öğretmen 30 saat ders tanımlamalı ve yapmalı denilirken, tanımlanamayan ders sorunu varken bu mümkün değildir. Bu sorun düzeltilmelidir.

 

           Uzaktan Eğitim sürecinin en önemli aktörü, yönlendiricisi, sistemin yürütücüsü

öğretmendir. Yukarıda ortaya koyduğumuz sorunların acilen düzeltilmesi ve tarafımıza bilgi verilmesi hususunda;

 

            Gereğini arz ederiz.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)