adscode
adscode

Radyo Programı Öğrencilerin Umudu Oldu

Anadolu Üniversitesi öğrencileri, okullarından yayın yapan radyo sayesinde sorunlarını rektörlerine ileterek, çözüm arıyor.

Radyo Programı Öğrencilerin Umudu Oldu
Eğitim

Anadolu Üniversitesi öğrencileri, üniversite radyosunda geleneksel hale gelen "Rektörünüz Sorularınızı Cevaplıyor" programında sorunlarını Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan'a ileterek çözüm arıyor.

Rektör Gündoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitenin önemli kurumlarından Radyo A'nın 1998 yılında kurulduğunu ve radyo kanalı aracılığıyla Türk halkıyla da iletişim kurduklarını söyledi.

Radyo A'da geleneksel hale gelen "Rektörünüz Sorularınızı Yanıtlıyor" programı için radyoda çalışan muhabirlerin, kampüste öğrencilere "Rektörümüze sormak istediğiniz bir soru, öğrenmek istediğiniz bir husus var mı?" diye sorduklarını ifade eden Gündoğan, şöyle konuştu:

"Her ay uygun olduğumuz bir dönemde geliyoruz, burada öğrencilerimizin sorularını canlı yayında cevaplandırmaya çalışıyoruz. Öğrenciler bire bir bizimle de muhatap olmuş oluyor, kendi sesleriyle soru soruyorlar, yayın sırasında dinliyorlar. Biz de sorularına elimizden geldiği kadar cevap vermeye çalışıyoruz. Güzel bir uygulama ve güzel bir gelenek oldu. Benden önceki rektörlerimiz de aynı uygulamayı yapıyordu."

Gündoğan, öğrencilerin programda, sadece sorunlarını değil bazen de memnun oldukları konuları dile getirdiğini vurguladı.

Anadolu Üniversitesi'nin öğrenci odaklı bir üniversite olduğunu vurgulayan Gündoğdu, "Elimizden geldiğince, imkanlarımız çerçevesinde çözüm buluyoruz. O kadar çok şeyle ilgileniyoruz ki bir öğrenci açısından sorun olarak görülen bir şeyi göremeye biliyoruz. Bu program bu sorunların açığa çıkması ve diyalog kurabilmemiz açısında çok önemli, her ay severek buraya geliyoruz" diye konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)