adscode
adscode

Samsung Galaxy S5 teknik özellikleri

Samsung ailesine yeni katılan Galaxy S5'in ne gibi özellikleri var? Son günlerde dayanıklılık testlerine tabi tutulan Samsung Galaxy S5 testlerden başarılı çıkabildi mi? Samsung Galaxy S5 için ne kadar…

Samsung Galaxy S5 teknik özellikleri
Bilim Teknoloji

16 Megapiksel kamera ile gelen Samsung Galaxy S5, 0,3 saniyelik otomatik Focus özelliğiyle bu alandaki rekoru eline alıyor. Galaxy S4 HDR yetenekleri ile doğal renkleri ve ışığıu yeniden işleyerek her koşulda en iyi fotoğraf deneyimini kullanıcısına yansıtıyor.Selective Focus” özelliğiyle kullanıcılar ekran üzerinde istedikleri alana dokunarak o alanı netlerken eş zamanlı olarak profesyonel fotoğraf makinelerinde olduğu gibi zemini bulanıklaştırabiliyorlar.

 
 
Cihaza entegre edilen sensörlerle kalp ritmini ölçen cihaz bu özelliğiyle de bir ilke imza atıyor.
 
Samsung’un yeni amiral gemisi, sahip olduğu gelişmiş sensörler ve güncellenen S Health 3.0 uygulaması aracılığıyla kullanıcılarına tam fonksiyonlu bir aktivite ölçüm deneyimi sunuyor. Galaxy S5’in yanı sıra tanıtılan giyilebilir cihazlarla da senkronize biçimde çalışabilen S Health’in yanı sıra, geliştiriciler tarafından yazılacak üçüncü parti uygulamalar da Galaxy ailesinin gelişmiş sensörlerinden yararlanabilecek.
 
Galaxy 5, 4 ayrı renk seçeneğiyle geliyor: Beyaz, Siyah, Mavi ve Altın rengi.
 
Galaxy S5 boyut olarak Note 3 ile Galaxy S4 arasında konumlanırken 5.1 inç ekrana sahip. Galaxy S5'te Samsung benekli plastik kullanmaya devam etmiş.
 
145 gram ağırlığındaki Samsung Galaxy S5'te S4'ten daha ağır.
 
Yeni rich tone özelliği, ışığı kontrol ederek gerçek hayattaki kontrastı veriyor. Böylece gözünüzle gördüğünüz fotoğrafı neredeyse aynı kalitede ekrana çekiyorsunuz.
 
Ultra power saving mode, en temel özellikler dışında her şeyi kapatarak telefonun 24 saat hayatta kalmasını sağlıyor ve şarj sorununu çözüyor.
 
Bir başka özellik olan Çocuk modu ise telefonunuzu ailenizle paylaşmanızı kolaylaştırıyor. Bu sayede çocuklarınız, dokunmamaları gereken ayarlara ve uygulamalara ulaşamıyorlar.
 
Teknik özellikler: 
 
 5.1” FHD Super AMOLED (1920 x 1080)
142.0 x 72.5 x 8.1mm, 145g
LTE Cat.4 (150/50Mbps)
5.1” FHD Super AMOLED (1920 x 1080)
2.5GHz 4 Çekirdekli işlemci
Android 4.4.2 (Kitkat)
16MP (rear), 2.0MP (front)
UHD@30fps, HDR, video sabitleme
Video Formatları: MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM
Ses Formatları: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA
IP67 Su geçirmez özelliği
S Health 3.0
Gizlilik modu
Çocuk modu
WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac HT80, MIMO(2×2)
Bluetooth®: 4.0 BLE / ANT+
USB: USB 3.0
NFC
IR Remote
Sensörler; hızlanma, barometre, parmak izi okuyucu, kalp ritmi
 
 
Galaxy S5'in 16GB'lık modelinin satışa sunulduğu peşin fiyatı, 2.199 TL. Tasarıma önem verenler için bu para, Galaxy S5 için çok pahalı gelebilir. Bununla birlikte her şey yapı kalitesi ve tasarımdan ibaret değil. Üstelik HTC One M8 gibi telefonların Galaxy S4'ten de pahalı olduğunu hatırlatalım. Samsung, yeni cebini en son teknolojilerle donatmaya ve pile yönelik optimizasyonlar yapmaya devam etmiş.
 
Akıllı telefon pazarında rekabet her geçen gün biraz daha artarken, yeni nesil üst seviye akıllı telefonlar için yapılan karşılaştırmalar ve ağır test uygulamaları devam ediyor. Bu seferki test konuğu ise, geçtiğimiz ay MWC 2014 etkinliğinde kullanıcı karşısına çıkan Samsung Galaxy S5.
 
Geçtiğimiz günlerde sizlerlede paylaştığımız haberimizde, Galaxy S5’in ekranına defalarca çekiçle vurulmuş ve Gorilla Glass’ın kullanıldığı ön camın dayanıklılığı ölçülmüştü. Şimdi de ilk günden satış rekoru kırmayı başaran Galaxy S5’i; Benzin döküp yaktılar!
 
 
Araştırma firması IHS’nin raporuna göre, Samsung bir Galaxy S5 akıllı telefonu yaklaşık 256 Amerikan doları’na mal ediyor ve ABD’de 600 Dolar fiyata satıyor. IHS bu rakama, cihazı tamamen söküp her parçasının maliyetini hesaplayarak ulaşmış. Telefonun en pahalı parçasını ise ekran oluşturuyor, tam 63 Dolar fiyatı ile. DRAM ve flash hafıza modülleri 33 Dolar, parmak tanıma ünitesi ise 4 Dolar. iPhone 5S’deki benzer bir üniteye Apple firması ise 15 Dolar veriyor.
 
 
Cihazı söküp inceleyen firma yetkilileri, içeride yenilikçi bir parça olmadığını, genelde eski parçaların veya öncekilere benzer yenilenmiş modüllerin kullanıldığını belirtmiş. Galaxy S5’in önceki üst model cihazlardan farkı ise, eskiden hep maliyetin cihaz başına 200 Dolar seviyelerinde kalması ama bu sefer 256 Dolar’a kadar çıkması olmuş. Yani Samsung artık en üst seviye cihazları için daha yüksek maliyeleri göze alabiliyor.


Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)