adscode
adscode

SAROS'UN CİĞERLERİ YANIYOR!

Saros Körfezi"ne kıyısı bulunan Edirne"nin Keşan İlçesi"ne bağlı Sazlıdere Köyü"nde devam eden orman yangını rüzgarın şiddetini arttırması nedeniyle kontrolden çıktı.

SAROS'UN CİĞERLERİ YANIYOR!
Türkiye'den Haberler

EDİRNE’nin Keşan İlçesi’ne bağlı Sazlıdere Köyü’ndeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangının yayılma ihtimaline karşın, yakındaki bazı evler tahliye edildi.



Cuma günü akşamüzeri Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere mevkiinde çıkan orman yangını dün öğlen saatlerinde kontrol altına alınmıştı. Yangın, rüzgarın da şiddetiyle tekrardan başladı. Çevre il ve ilçelerden gelen Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı arasözler ve itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, Manisa, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Kocaeli ve Sakarya’dan da takviye ekipler istendi. Yangının, ilçeye bağlı Gökçetepe köyüne doğru ilerlediği ve civardaki yazlıkların ise boşaltıldığı belirtildi. Şu ana kadar yaklaşık olarak 40 hektarlık alanın yandığı tahmin ediliyor. Söndürme işlemleri aralıksız devam ediyor.



Ekipler, alevlerin Sazlıdere Köyü'ndeki evlere sıçraması önlerken, yangın rüzgarında etkisiyle Gökçetepe Köyü’ndeki Kale Mevkii’ne sıçradı. Keşan İpsala, Enez, Çanakkale, Gelibolu ve Evreşe'den gelen itfaiye, arazöz ve iş makinelerinin müdahale ettiği yangının kontrol altına alınabilmesi için karadan çalışmalar sürüyor. Havanın kararmasıyla birlikte helikopterler iniş yapmak zorunda kalırken, vatandaşlarında yardımıyla söndürme çalışmaları devam ediyor. 

Jandarma güvenlik nedeniyle ve yangının yayılma ihtimaline karşılık Sazlıdere Köyü’ndeki bazı evleri tahliye etti. Yangının kontrol altına alınması için karadan ve havadan yapılan müdahaleler sürüyor.



ŞİDDETLİ RÜZGARIN ETKİSİYLE SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SONUÇ VERMİYOR!


Keşan Orman İşletme Müdürü Mustafa Sümbül, "Yangın, Sazıldere Gökçetepe Köyü arasındaki ormanlık alanda çıktı. 20 hektarlık bir alanda etkili şu anda. Yangının çıkış yeri köy. Ancak köyde bir zarar söz konusu değil. Köyden ormanlık alana doğru uzayan bir yangın var. Şuanda Gökçetepe Köyü civarında bu yangının önünü kesmek için uğraşıyoruz. Ancak çok şiddetli bir rüzgar var. Tüm ekipler çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

ÇOK SAYIDA ARI KOVANI KÜL OLDU

Öte yandan yangının, Sazlıdere Köyü girişindeki otluk alanda başladığı tespit edildi. Yangının çıkış noktasında 2 evde büyük çarpa maddi hasar oluşurken, çok sayıda arı kovanı kül oldu. Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy ve bazı Edirne İl Genel Meclisi üyeleri de yangın bölgesine giderek, yetkililerden bilgi aldı.



Keşan Orman İşletme Müdürü Mustafa Sümbül, yangının çıkış sebebini bilmediklerini belirterek, 3 helikopterle yangına müdahale edildiğini söyledi. Mustafa Sümbül, “Yangın Sazıldere Gökçetepe köyü arasında çıktı. 20 hektarlık bir alanda etkşli şu anda. Yangının çıkış yeri köy. Ancak köyde bir zarar söz konusu değil. Köyden ormanlık alana doğru uzayan bir yangın var. Şua nda Gökçetepe Köyü civarında bu yangının önünü kesmek için uğraşıyoruz. Ancak çok şiddetli bir rüzgar var. 10'un üzerinde ekip çalışıyor. 3 tane de helikopter yangını söndürmek için çalışma içersinde” dedi.




SİGARADAN ÇIKTIĞI TAHMİN EDİLİYOR
Öte yandan yangının, köy girişindeki otluk alana atılan sigara izmaritinden çıktığı tahmin ediliyor. İlk çıkış noktasında 2 ayrı ev yangından ciddi şekilde zarar görürken, çok sayıda arı kovanı da kül oldu. Yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, evlerde ciddi anlamda hasar meydana geldiği öğrenildi.

Ekipler yangını, bölgede esen şiddetli rüzgar nedeniyle kontrol altına almakta zorlanıyor. Enez, Keşan İpsala, Gelibolu ve Evreşe'den gelen itfaiye ve arazözlerin müdahale ettiği yangında havanın kararmasıyla birlikte helikopterler de söndürme çalışmalarına yardımcı olamıyor. Yangının Gökçetepe köyüne ulaşmaması için yoğun çaba harcanırken, söndürme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.



 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)