adscode
adscode

Taciz protestosuna disiplin cezası!

Mersin'de okul önündeki tacizi protesto eden öğrencilere izinsiz gösteriye katıldığı için ceza verildi...

Taciz protestosuna disiplin cezası!
Özel Eğitim

 

Birgün gazetesinin haberine göre, 25 Nisan Pazartesi günü Akdeniz Kız Teknik ve Meslek Lisesi önünde Liseli Genç Umutçu Kadınlar tarafından okul etrafında öğrencilerin sıkça karşı karşıya kaldığı taciz olaylarına karşı yapılan basın açıklamasına, okul idaresi tarafından izinsiz gösteriye katıldıkları gerekçesiyle 4 öğrenciye ceza verildi. 3 öğrencinin kınama ve 1 öğrencinin ise 3 gün uzaklaştırma aldığı cezalara öğrenciler oldukça tepkili. Öğrencilere disiplin kurulunda daha önce başka eylemlere katılıp katılmadıkları ve yapılan eylemin amacı gibi sorular soruldu.

 

Okul yönetimin dışarıda yaşanan olaylarının kendilerini ilgilendirmediğini iddia ettiği ve buna rağmen okul önünde yapılan eyleme neden ceza verdiğini ise öğrenciler anlayabilmiş durumda değil. Okullarında yaşadıkları durumu daha önce idareye bildiren öğrencilere hiçbir yardım yapmayan öğrencilere, okul yönetimi ceza vererek karşılık verdi.

 

NE OLMUŞTU?

 

Okul etrafında sürekli dışarıdan gelen birçok erkeğin Akdeniz Kız Meslek ve Teknik Lisesinde okuyan kadın öğrencilere sürekli olarak sözlü tacizde bulunmasına bu duruma ne okul idaresinin ne okulun güvenlik görevlinin ne de okul etrafında devriye gezen polislerin herhangi bir müdahalede bulunmamasına kadınlar isyan etmiş ve saat 12.30 da okuldan çıkan öğrenciler bu duruma tepkilerini dile getirmek için basın açıklaması yapmışlardı.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)