adscode
adscode

Turizm kazanı

Turizmde sadece turist sayısında değil, genel gidişatta da önemli gelişmeler var. Turizm kazanı, adeta fokur fokur kaynıyor.

Turizm kazanı
Milliyet Diyalog

Turizm Ajansı ve TÜRSAB seçimleri, konaklama vergisi, Turizm Teşvik Kanunu, Kıyı Kanunu ve yıkımlara yönelik tartışmalar, sanki turizmdeki önceliklerimizi, ikinci plana itmiş gibi görünüyor.

TÜRSAB Başkanı ve Bakan Bey’in seveni kadar, eleştireni de çok. Anlayacağınız, var olan enerjimizi, pek çok konuda olduğu gibi turizmde de sanki ülke için değil koltuklar için harcıyoruz!..

Umarız, bir an önce ortak noktalarda buluşulur ve ülkemiz için en hayırlısı ne ise gereği yerine getirilir...

Konaklama vergisi

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin, konaklama vergisine yönelik olarak ortak açıklama yaptılar. İşte önemli birkaç satır başı:

Konaklama vergisinin fiyatların artışı ile birlikte tüketici nezdinde oluşturacağı olumsuz algının iç ve dış turizmde kendisini göstereceği, hükümetimiz tarafından kararlılıkla yürütülen ‘Enflasyonla Mücadele Programı’na ise olumsuz yansımaları beklenmektedir.

2015 ve 2016 yıllarında yaşanan daralma sonucu henüz rekabet gücünü toparlamaya başlamış turizm sektörünün bu ek maliyetlerle hedeflere ulaşabilmesi kolay olmayacaktır.

Sektöre yönelik önemli maliyet kalemlerinde gerçekleştirilecek düzenlemelerde sektör paydaşlarıyla etkili ve zamanlı istişare yapılması Hükümetimizden temel beklentimizdir.

Bu düzenlemenin de olumsuz sonuçlarını tecrübe etmeden ilk fırsatta gözden geçirilmesi, sektörümüzün 2023 turizm hedefleri 75 milyon turist ve 65 milyar dolar turizm gelirine ulaşılması açısından kritik öneme sahiptir…

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)