adscode
adscode

Türk - Alman Öğrenci Değişimi Programı

Öğrencilerin kendi fikirlerini ve projelerini oluşturmaları için “Türk - Alman Öğrenci Değişimi” programı uygulanıyor. Robert Bosch Vakfı tarafından yürütülen çalışmada gençlerin farklı ülkeleri tanıması,…

Türk - Alman Öğrenci Değişimi Programı
Etkinlikler
"Türk - Alman Öğrenci Değişimi" Türkiye ve Almanya’daki öğrencilere öteki ülkeyi daha iyi tanıma ve yeni ilişkiler kurma olanağı sağlamak amacıyla ilân edilmiştir. Öğrencilerin kendi fikirleri ve ilgi alanları temelinde birlikte bir proje oluşturmaları beklenmektedir.

Bu şekilde başka dünyalara dolaysız bir bakış kazanabilir, kalıcı bağlantılar kurabilir ve yeni ilhamlar alabilirler. Uluslararası değişim deneyimleri gençlerin kişilik gelişimlerini ve daha sonraki yaşantılarını belirlemektedir. Bu tür deneyimlerin, dilsel yetileri geliştirmeye, özellikle kültürlerarası ilişkilerde yetkinleşmeye yararı olduğu gibi, daha sonraki meslek seçimlerinde de olumlu etkileri görülür. Programın amacı, yetişmekte olan gençlere diğer kültürle yoğun ve eleştirel biçimde ilgilenme olanağı sunmaktadır. Tarihsel ve siyasal nedenlerden dolayı Türkiye ve Almanya arasında yoğun ilişkiler kurulmuştur. Yine de her iki ülkenin kültürleri birbirlerini çoğu kez yabancılamaktadır; göçmen grupların yoğun olarak yerleştiği yerlerde bile durum böyledir. Öğrenci değişim gezilerine ilgi her iki tarafta da oldukça büyüktür. Robert Bosch Vakfı bu programla çok sayıda isteme yanıt vermektedir.
Proje Hakkında;
Gelsenkirchen’deki Gesamtschule Horst ve ALKEV Okulları “Geçmişten günümüze çocuk oyunları”adlı proje ile Robert Bosch Vakfı'na müracaat edip, desteklenmeye hak kazanmıştır.
Gelsenkirchen’deki bir okulu seçmemizin nedeni de Büyükçekmece ve Gelsenkirchen’in 10 yıllık kardeş şehir olmalarıdır.
Bu öğrenci değişim programı dahilinde ilk etapda 15 Alman öğrenci ve 2 öğretmen31.03.2014-05.04.2014 tarihleri arasında okulumuza gelecek ve öğrencilerimizin evlerinde kalacaklar.
Bu süre içinde 2 gün proje hazırlık çalışmaları yapılacaktır ve  03.04.2014 tarihinde09.30 -12.00  saatleri arasında okulda projenin sunumu niteliğinde bir “oyun festivali” gerçekleştirilecektir.
Bu çalışmaların dışında misafir öğrencilerimizin İstanbul’u tanımaları için güzel bir kültür programı da hazırladık.
Robert Bosch Vakfı bu desteği verirken yerel TV ve basının da davet edilmesini ve bu projenin Robert Bosch Vakfı tarafından desteklediğini bildirmemizi istiyor. Ayrıca çıkan haberleri Almanya’ya gönderip belgelememizi de şart koşuyor.
31.05.2014-05.06.2014 tarihleri arasında da ALKEV Özel Anadolu Lisesi Hazırlık sınıfından  11 öğrenci ve ALKEV Özel Ortaokulu'ndan da 4 tane 7.sınıf öğrencisi iki öğretmenimiz ile birlikte Almanya’ya uçacak ve projeyi orada da devam ettireceklerdir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)