adscode
adscode

Ücretli öğretmenlerin ek ders ücretleri arttırıldı

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre ücretli öğretmenlerin ek ders ücretleri arttırıldı

Ücretli öğretmenlerin ek ders ücretleri arttırıldı
MEB
Güncelleme : 11-Nov-23 11:49

Değişiklik, ek ders ücretleri yönetmeliklerinde yer alan "Bu madde kapsamında ders görevi verilenlerden resmi görevi bulunmayanlara, fiilen okuttukları her 5 ders saati için 1 saat daha eğitim öğretime destek görevi karşılığında ayrıca ek ders ücreti ödenir" maddesindeki "her 5 saat ders için 1 saat daha" ibaresini "her 2 saat ders için 1 saat daha" olarak değiştirildi.

20231111-1120231111-11

 

 

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Ücretli öğretmenlerin ek ders ücretleri artırıldı. 11.11.2023 tarihli Resmî Gazetede yayımlanan değişikliklerle Millî Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığında ek ders ücreti karşılığı ders görevi verilen ücretleri öğretmenlere fiilen okuttukları her 2 saat derse karşılık 1 saat daha ek ders ücreti ödenecektir.

Ücretli öğretmenlerin gelirlerini artıracak bu karar yerinde olsa da ders ücreti karşılığı görevlendirme uygulamasının iş güvencesinden yoksun kamu yönetimi anlayışına yakışmayan bir istihdam türü olduğu açıktır.

Ders ücretleri ne kadar artırılırsa artırılsın ücretli öğretmenlerin aylık asgari ücretin altında ücret aldıkları, sosyal güvenlik haklarının yetersiz olduğu bilinmelidir.

Ücretli öğretmenliğin kaldırılması ve kamuda asli istihdamın memurlar eliyle sağlanması olması gereken istihdam politikasıdır. Bu sağlanıncaya kadar “Ücretli Öğretmenlik” değil eskiden uygulandığı şekli ve özlüğü ile “Vekil Öğretmenlik” şeklinde uygulanmalıdır."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)