adscode
adscode

Derisi yüzülmüş kelleyle ders!

Bir ana sınıfı öğretmeninin, sıraların üstüne hayvan organları ve derisi yüzülmüş kelle koyarak ders yapması tartışmalara neden oldu.

Derisi yüzülmüş kelleyle ders!
Eğitim

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre bazı veliler ve öğretmenler, somut anlatım yaptığı için etkinlikleri beğenirken etkinliğin çocukların yaş grubuna uygun olmadığını belirten psikologlar ve öğretmenler ise tepki gösterdi.

 

Sosyal medyada yaklaşık 650 bin takipçisi bulunan öğretmen ise “Beni anlamamanız o kadar normal ki çünkü ben Anadolu’nun bağrında gerçekçi nesiller yetiştiriyorum. Siz Avrupa’nın gölgesinde hayalperest çocuklar büyütüyorsunuz” diyerek kendisini savundu. 

'SAKINCALI OLABİLİR'

Bu yaklaşımın okul öncesi yaş grubu için uygun olmadığını belirten Uzman Psikolog Aynur Sayım “Öğretmen deneyimleyerek öğrenmeleri için düşünmüş olabilir. Ancak bu yaş grubu, somut düşünceye sahip. O nedenle negatif uyaran görsel sakıncalı olabilir. Korkuların ve savunma mekanizmalarının oluştuğu bir dönem. Çok yoğun uyaran verilmesi sakıncalı. Kurban Bayramı’nda da hayvanların kesilmesini çocukların görmesini istemeyiz” dedi. 

Bu şekilde anlatımların çocuklarda sorunlar oluşturabileceğine dikkat çeken Sayım, “Alt ıslatma, ağlama, uyku, iştah sorunlarıyla karşılaşılabilir, et yemeyebilirler, huzursuzluk gibi davranış sorunları yaşayabilirler” diye konuştu. Her yaş grubu için farklı eğitim şekilleri olduğunu aktaran Sayım, anaokulundaki çocuklara görsellerle, çizimlerle onların yaş grubuna uygun şekillerle anlatım yapılmasını önerdi. 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)