adscode
adscode

​ Üniversiteden “Okumayı Sevdirme Projesi”

Hasan Kalyoncu Üniversitesi yeni bir kampanya başlatarak; sosyal medya, internet, akıllı cihazlar vb. karşısında kitap okuma oranının azalmasını engellemek amacıyla, üniversite genelinde kitap okuma saatleri…

​ Üniversiteden “Okumayı Sevdirme Projesi”
Üniversite
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) yeni bir kampanya başlatarak; sosyal medya, internet, akıllı cihazlar vb. karşısında kitap okuma oranının azalmasını engellemek amacıyla, üniversite genelinde kitap okuma saatleri düzenleyerek, kitap okuma oranlarını arttırmayı hedeflemeye devam diyor. Bu bağlamda kitap okuma saatleri HKÜ kampüsünün dışına çıkarak Münif Paşa İl Halk Kütüphanesinde yapılarak büyümeye devam ediyor.

Kalyoncu Information Academy (KIA) Kulübü ve HKÜ Kütüphanesi işbirliği ile  “Okumayı Sevdirme Projesi” başlatıldı. Projenin temel  amacının;  internetin, cep telefonlarının, bilgisayarların, tabletlerin ve nihayetinde teknolojinin içinde boğulmaya başlayan kişilerin kitap okuma oranını artırmak olduğu bildirildi.
Okumayı Sevdirme Projesiyle Okuma Oranları Artıyor

Projenin temel amacının teknolojinin içinde boğulmaya başlayan kişilerin kitap okuma oranını artırmak olduğu belirtildi. Proje kapsamında okuma saatleriyle sınırlı kalınmayarak, Hasan Kalyoncu Üniversitesinde ve Gaziantep’in çeşitli kültürel ortamlarında okuma etkinlikleri ve eğitim seminerleri düzenlenmeye ve yazar söyleşileri yapılmaya devam ediyor.

Proje kapsamında, Gaziantep’in çeşitli kültürel ortamlarını tanıma ve bu ortamda kitap okuma etkinliğinin ikinci ayağı Münif Paşa İl Halk Kütüphanesinde yapıldı.  

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Remzi Mızrak ve Müdür Yardımcısı Mesut Çakır HKÜ Akademisyenlerine ve öğrencilerine kütüphane hizmetleri hakkında bilgi verdi. Kütüphaneye üye olan öğrenciler kitap konulu karikatür sergisini gezdi. Kitap okuma etkinliği, Türkiye’de sadece iki kütüphanede bulunan “Çizgi Roman Kitaplığı”nın olduğu bölümde yapıldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)