adscode
adscode

Üniversiteye Girişte İkinci Bahar...

Yüz binlerce üniversite adayının merakla beklediği ek yerleştirme takvimi nihayet yayınlandı. Ek yerleştirme başvuruları yarın başlayacak ve 30 Eylül’de sona erecek.

Üniversiteye Girişte İkinci Bahar...
AG Blog

 

 

 

 


Süre kısa ama tercih ve yerleştirme sistemi, bir öncekinin aynısı olduğu için adaylar zorluk çekmeyecek. Birinci yerleştirme sonunda boş kontenjan sayısı 110 bin civarındaydı. Buna yeni açılanları, kayıt yaptırmayanları da eklediğimizde  150 bine yaklaşması bekleniyor.

 


Dışarıdan bakıldığında, iyi yerler hep dolmuştur, geriye hiç kimsenin tercih etmediği bölümler kalmıştır gibi izlenim söz konusu. Oysa, üniversitelerin boş kontenjanları incelendiğinde tam tersi söz konusu. Hem en popüler üniversiteler de dahil tüm üniversitelerde kontenjan açıkları var hem de tıptan mühendisliklere, hukuktan eğitim fakültelerine kadar hemen her alanda önemli kontenjanlar bulunuyor.

 


İşte bu süreçte, tıpkı daha önceki süreçlerde olduğu gibi Milliyet olarak yine yanı başınızda olacağız ve doğru tercih  yapıp hayalini kurduğunuz bir bölüme girmeniz için her türlü desteği sağlayacağız.
Şu aşamada en çok sorulan sorulardan birisi, ek yerleştirmeyle bir yere girelim mi, yoksa gelecek yılı mı bekleyelim şeklinde.

 


Bugüne kadarki gözlemlerimiz, ne kadar iyi hazırlanırsanız hazırlanın, bir sonraki yıl puanlar en fazla 15, 10 puan civarında artıyor. Eğer bu artış, istediğiniz üniversiteye ve fakülteye girmeye yetiyorsa bir yılınıza kıyın, yok eğer yetmiyorsa, ek yerleştirme şansını kaçırmayın deriz...
Sorularınızı bize yazabilirsiniz...Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)